Večera vo dvojici? Tieto jedlá si na prvom rande rozhodne neobjednávajte

TA3/zm
24.1.2022 16:00

Chystáte sa na romantickú večeru? Dajte si pozor, aké jedlo si na rande objednáte. Výber môže o vás veľa prezradiť, ale aj ovplyvniť to, ako bude zvyšok večera prebiehať. Asi by ste nechceli voňať po cesnaku, cítiť sa nafúknuto alebo byť zafŕkaná od omáčky.

Večera vo dvojici? Tieto jedlá si na prvom rande rozhodne neobjednávajte
Pexels/Andie Venzl

Niektorí vzťahoví odborníci tvrdia, že jedlo, ktoré si na prvom rande vyberiete, môže určiť to, ako sa bude zvyšok stretnutia vyvíjať. A tak si dajte pozor na nasledujúci zoznam jedál, ktoré nie sú práve šťastným riešením, ak sa idete s objektom svojho záujmu po prvýkrát stretnúť.

Zápach, nadúvanie a grganie

Najhoršia kategória jedál na rande sú také pokrmy, z ktorých vás nafukuje alebo máte tendenciu z nich grgať. Zrejme viete, ako vaše telo reaguje na niektoré potraviny. Všeobecne by sa dalo povedať, že nadúvanie a celkové tráviace ťažkosti spôsobujú väčšinou mliečne výrobky alebo príliš veľa čerstvej zeleniny. Takže dať si šalát a tváriť sa, že sa stravujete zdravo, nemusí byť práve najšťastnejšia voľba. Nepreháňajte to ani s bublinkovými nápojmi.

Trávenie môžete mať v úplnom poriadku, ale vyhnite sa tiež príliš aromatickým jedlám. Nie je to len cesnak, ktorý môže znepríjemniť váš dych. Pozor aj na štipľavé jedlá a niektoré druhy syrov.  

Omáčky a zvyšky v zuboch

Je to zákon schválnosti, že keď ste na rande nervózne, ofŕkate sa jedlom. Väčšinou to na oblečení nie je ani vidieť, ale červená omáčka je iný prípad. Talianska kuchyňa, ktorá je pre ne typická, by bola síce skvelá voľba, ale len ak ste si isté, že nepriťahujete podobné nehody.

Podobné faux pas môže vzniknúť, ak si zvolíte jedlo, ktoré vám ostane v zuboch. Kukurica, oriešky a petržlenová vňať sú na vrchole tohto zoznamu.  

Najdrahšie jedlá

Na rande nejde len o to, aké konkrétne jedlo si vyberiete, ale aj o cenu. Odborníci na vzťahy radia, aby ste sa neuberali ani jedným extrémom. Nehľadajte najlacnejšiu vec na jedálnom lístku, ale ani tú najdrahšiu.

Bez ohľadu na to, či bude večeru platiť muž, alebo ste sa vopred dohodli, že každý zaplatí za seba, platí stále rovnaké pravidlo. Príliš lacné jedlá o vás môžu vypovedať, že nie ste v dobrej fianančnej situácii, alebo že na sebe šetríte. Drahé pokrmy zas môžu uviesť polovičku do pomykova, aj keby to hneď išlo na váš účet.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok