Ideálny výškový rozdiel pri bozkávaní sa dá vypočítať. Vedci prišli s jednoduchou rovnicou

TA3/zm
4.1.2022 08:00

Rovnice lásky sú obľúbenou témou najmä u žien. Skrátka máme rady, ak sa nám podarí vedecky podložiť, že sa s partnerom k sebe hodíme. Preto sú populárne aj horoskopy, kde ako odborný základ slúži astrológia. A potom sú tu rovnice, do ktorých veľmi ľahko dosadíme parametre, ako napríklad tá najnovšia o ideálnom výškovom rozdiele pri bozkávaní.

Ideálny výškový rozdiel pri bozkávaní sa dá vypočítať. Vedci prišli s jednoduchou rovnicou
Pexels/Leah Kelley

Príliš nízka žena a privysoký muž rovná sa zlomený krk pri bozkávaní. Zrejme takto uvažovali vedci, keď sa rozhodli vypočítať, koľko centimetrov by mal byť medzi nami a partnerom rozdiel, aby sme si pri bozkoch nezničili chrbticu.

Fakty o bozkávaní

Ale najskôr zopár faktov o bozkoch, ktoré vedcov fascinujú odjakživa. Vypočítali napríklad, že priemerne sa nám pery spoja na 12 sekúnd a dĺžka bozku stúpa. Pred tromi desiatkami rokov to nebolo ani 6 sekúnd.

Ak by sme sa mali nejakej intímnej praktiky vzdať, bozky by to neboli. Tvrdí to aspoň 53 percent žien, ktoré by radšej oželeli sex ako bozkávanie.

Samozrejme, sú aj faktory, ktoré nám pri puse prekážajú. Páni sa najčastejšie sťažujú na rúž a popraskané pery. Dámy zas na pichľavú bradu. Obe pohlavia sa zhodujú, že problémom môže byť aj výškový rozdiel. A zrejme práve preto si vedci povedali, že vypočítajú ideálne miery na to, aby sme sa pri bozkoch s partnerom cítili pohodlne aj postojačky.

Rovnica bozkávania

Výpočet je veľmi jednoduchý, od partnerovej výšky v centimetroch odpočítajte tú svoju a akýkoľvek výsledok do 15 centimetrov je podľa expertov ideálny. To, samozrejme, nie je všetko. Biele plášte vypočítali aj riziko rozchodu, ak vás delí viac ako spomínaných 15 čísel. V takom prípade je šanca, že vám to nevydrží až 83 percent.

Lekári vychádzali zo snímok chrbtice, ktorá je pri výškovom rozdiele najviac namáhaná. Mimochodom, zistili pri tom, že väčšina z nás, až dve tretiny, pri bozku nakláňa hlavu doľava.      

Témy: Vzťahy
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok