Na úmrtie Sassoliho reagujú aj slovenskí europoslanci: Pre Európsku úniu to je veľká strata

TA3 TASR
11.1.2022 11:46

Aj slovenskí europoslanci v utorok využili sociálne siete, aby reagovali na úmrtie predsedu Európskeho parlamentu (EP) Davida Sassoliho, ktorý zomrel skoro ráno vo veku 65 rokov.

"Odpočívajte v pokoji pán predseda David Sassoli. Ďakujeme za všetko, budete nám všetkým chýbať," napísala na sociálnej sieti Twitter europoslankyňa Monika Beňová.

"Veľmi nás zarmútila správa o smrti predsedu EP Davida Sassoliho. Moje myšlienky sú s jeho rodinou, priateľmi a kolegami," uviedol europoslanec Vladimír Bilčík na Twitteri. Miriam Lexmann na sociálnej sieti Facebook zdieľala Sassoliho fotografiu so slovami "odpočívajte v pokoji".

"Ťažko sa teraz hľadajú slová. Strašne ma mrzí strata nášho predsedu Davida Sassoliho. Bol to veľmi múdry a láskavý človek. Bude nám veľmi chýbať," napísala slovenská europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová na Twitteri.

"Som hlboko zarmútený úmrtím Davida Sassoliho. Naša politická rodina stratila oddaného druha. Jeho profesionálna cesta od novinára až po obhajovanie práv občanov v EP zostane pre mňa - bývalého novinára - inšpirujúca," napísal na sociálnej sieti Robert Hajšel.

"Úmrtie Davida Maria Sassoliho, predsedu europarlamentu, je pre Európu veľkou stratou. Strácame silnú osobnosť oddanú liberálnej demokracii. Nech odpočíva v pokoji. Úprimnú sústrasť celej jeho rodine," uviedol slovenský europoslanec Martin Hojsík.

"Som hlboko zarmútený stratou predsedu EP Davida Sassoliho. Ako veľký a hrdý Európan bude chýbať mnohým na celom kontinente. Moje myšlienky sú s jeho rodinou, priateľmi a kolegami," napísal na Twitteri Michal Šimečka.

"Je smutné, ak nás predíde do večnosti niekto, koho sme poznali. Je smutnejšie, keď je to kolega a spolupracovník, ako ním bol aj náš taliansky predseda Európskeho parlamentu," napísal europoslanec Ivan Štefanec, ktorý kondoloval prostredníctvom sociálnej siete Facebook.

David Sassoli zomrel zomrel v utorok 1.15 h na onkologickej klinike v talianskom meste Aviano, kde bol hospitalizovaný. Politik už v septembri dostal zápal pľúc, s ktorým skončil v nemocnici v Štrasburgu. Európsky parlament si tento mesiac volí nového predsedu. Sassoli sa však neplánoval uchádzať o znovuzvolenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok