Slovenskí politici reagovali na Sassoliho úmrtie. Snažil sa zjednocovať, nie rozdeľovať, napísala prezidentka

TA3 TASR
11.1.2022 10:49

Aj slovenskí politici v utorok využili sociálne siete, aby reagovali na úmrtie predsedu Európskeho parlamentu Davida Sassoliho, ktorý zomrel skoro ráno vo veku 65 rokov.

Šéf Európskeho parlamentu má zápal pľúc, hospitalizovali ho v nemocnici
TASR/AP

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyjadrila sústrasť rodine a priateľom prostredníctvom oficiálneho účtu na Twitteri. "David Sassoli bol silný líder, skvelý Talian a neochvejný Európan. Predovšetkým sa vždy snažil zjednocovať, nie rozdeľovať," napísala Čaputová.

K úmrtiu šéfa Európskeho parlamentu sa vyjadril aj predseda vlády SR Eduard Heger. "Aká obrovská strata. Som hlboko zarmútený smrťou vášnivého Európana Davida Sassoliho. Jeho priateľský a profesionálny prístup nám bude veľmi chýbať. Ďakujem, že som ho spoznal aj osobne, mimo Európske rady. Úprimnú sústrasť jeho rodine," uviedol premiér.

Sociálnu sieť Twitter využil aj minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok. "David Sassoli zomrel. Je to veľká strata pre Európsky parlament, Európu a našu Úniu. V mene vlády Slovenskej republiky vyjadrujem hlbokú sústrasť jeho rodine, priateľom a kolegom," napísal v utorok predpoludním šéf slovenskej diplomacie.

David Sassoli zomrel v utorok ráno v nemocnici vo svojom rodnom Taliansku. Agentúra DPA pripomenula, že len v pondelok vyšlo najavo, že doterajší predseda EP mal vážne zdravotné komplikácie spôsobené "dysfunkciou imunitného systému".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok