Tak takto?!: Nález Ústavného súdu o protiústavnosti štátnej karantény môže mať dosah aj na ďalšie opatrenia hygienikov

TA3
11.1.2022 10:01

Nález Ústavného súdu Slovenskej republiky, ktorý hovorí o protiústavnosti povinnej izolácie a obmedzení slobody v nariadenej štátnej karanténe, môže mať aj oveľa širší výklad.

karanténa gabčíkovo karanténne centrum 1140px (TASR/Martin Baumann)
TASR/Martin Baumann

Týkať by sa mohol aj ďalších opatrení, ktorými ministerstvo alebo Úrad verejného zdravotníctva nariaďujú ďalšie opatrenia na ochranu verejného zdravia a výrazne tak ovplyvňujú náš každodenný život. 

Práve do tejto formulácie totiž môže spadať aj zákaz prezenčnej školskej dochádzky. Tú môžu úrady na istý, nevyhnutný čas, obmedziť, ale nedá sa tak urobiť celoplošne a na neurčito. V situácii, keď sa deti vrátili do škôl, sa ale minister financií Igor Matovič vyjadril, že by kvôli variantu omikron mali ešte dva až tri týždne ostať doma na dištančnom vzdelávaní, sa na tému pozrieme bližšie v utorkovej relácii Tak takto?! 

O tom, aké má rodič možnosti namietať nariadenú dištančnú výučbu, ako sú dotknuté práva dieťaťa na vzdelávanie, ale aj o tom, ako je systém priamo zodpovedný za zlyhanie, ktoré sa odohralo v podobe šikanovania v Miloslavove, bude dnes Anka Žitná hovoriť so sudkyňou Najvyššieho správneho súdu Petrou Príbelskou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok