Shell otvorí v Británii prvú nabíjaciu stanicu pre elektrické autá

TA3/SZ
10.1.2022 18:30

Bežný motoristi majú k dispozícii nespočetné množstvo čerpacích staníc, kde si môžu dať kávu, prípadne malé občerstvenie popri tankovaní. Shell však myslí aj na majiteľov elektrických áut, ktorým teraz prináša rovnaký komfort

Shell otvorí v Británii prvú nabíjaciu stanicu pre elektrické autá
Shell

Nedávno sme vás informovali o nabíjacej stanici Audi v Nemecku, ktorá pri dlhých diaľničných cestách spríjemní vodičom čas strávený nabíjaním. Interiér poskytoval moderne miesto na oddych, malé občerstvenie, a taktiež aktivity na ,,zabitie” času, ako napríklad testovacie jazdy na nových modeloch značky.

Shell už od roku 2017 rozširuje nabíjacie stanice na svojich klasických čerpacích staniciach. Teraz však značka predstavuje koncept dobíjacej stanice, ktorá poskytne rovnaký komfort, ako bežná čerpacia stanica.

Shell Shell

Pilotnou prevádzkou bude stanica v Londýne, ktorá vznikne prestavbou klasickej čerpačky na nabíjaciu stanicu. K dispozícii bude 10 nabíjacích konektorov s výkonom 175 kW, čo je zhruba 3.5 násobne vyšší výkon, ako ponúkajú klasické rýchlonabíjacie stojany.

Samozrejmosťou bude obchod s občerstvením, kávou a miestom na oddych. Stanica bude využívať aj solárne články, ktoré budú slúžiť na výrobu časti elektrickej energie potrebnej pre chod stanice. Elektrická energia na nabíjanie bude pochádzať len z obnoviteľných zdrojov, aby bola zachovaná 100% ekológia. Kedy sa takýchto staníc dočkáme aj na Slovensku je aktuálne otázne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok