Audi otvorilo v Nemecku luxusnú nabíjaciu stanicu pre elektromobily

TA3/SZ
31.12.2021 18:30

Audi vytvorilo nabíjaciu stanicu, ktorá pripomína benzínové pumpy. Zákazníci môžu v nej tráviť čas počas nabíjania batérie. Už na prvý pohľad je jasné, že na tejto nabíjačke vám ubehne čas veľmi rýchlo

Audi otvorilo v Nemecku luxusnú nabíjaciu stanicu pre elektromobily
Audi

Nabíjanie elektromobilu je v porovnaní s tankovaním bežného spaľovacieho auta pomerne zdĺhavá záležitosť. Na benzínovej pumpe strávite poväčšine tak maximálne 10 minút. Doplníte palivo, dáte si kávu, zaplatíte a odchádzate.

Pri elektromobile ,,tankovanie” trvá v prípade prázdnej batérie a nabíjania do 80% kapacity batérie tak približne 30 minút v závislosti od auta a veľkosti batérie. Dobitie na 100% môže trvať aj vyše hodiny, čo v prípade, že sa nachádza nabíjacia stanica v obchodnom centre nie je až taký problém. Ak však máte stráviť hodinu nabíjaním pri benzínke na diaľnici cestou napríklad na dovolenku, môže to už byť dlhá doba, keďže na čerpacej stanici veľa aktivít na ,,zabitie” času nenájdete.

Presne na takúto situáciu myslelo Audi, ktoré otvorilo novú nabíjaciu stanicu v nemeckom Norimbergu. Pre zákazníkov je k dispozícii priestor o veľkosti 200 metrov štvorcových, kde nájdu občerstvenie, miesto na relax pri dlhej ceste či obrazovku, na ktorej môžu sledovať priebeh nabíjania ich auta.

Značka tu taktiež ponúka testovacie jazdy na modeloch Q4 e-tron a e-tron GT. Interiér pôsobí veľmi moderne, čo korešponduje s aktuálnymi elektrickými modelmi značky. Prostredníctvom aplikácie si môžu vodiči vopred zarezervovať nabíjací konektor, aby predišli jeho obsadeniu iným vozidlom.

Zaujímavostou je, že nabíjacia stanica je vybavená použitými a vyhradenými akumulátormi, ktoré slúžia ako zásobáreň energie v prípade vysokého odberu. Celkovo tu nájdete 6 nabíjacích stojanov, ktoré majú garantovaný nabíjací výkon až 200 kW. Do budúcna budeme určite svedkami hojnejšieho počtu obdobných projektov, ktoré budú príjemným miestom na strávenie času pri nabíjaní elektromobilu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok