Levice hlásia zlepšenie pandemickej situácie. Počet hospitalizovaných je tam najnižší od začiatku decembra

TA3 TASR
10.1.2022 14:48

Nemocnica Agel Levice za uplynulé dni nového roka zaznamenala zlepšenie vývoja tretej vlny pandémie nového koronavírusu. Už druhý týždeň po sebe je počet hospitalizovaných pacientov v porovnaní so začiatkom decembra najnižší, potvrdil riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

nemocnica Agel Levice 1140 px
TASR/Henrich Mišovič

V nemocnici leží aktuálne 12 pacientov s novým koronavírusom, deväť z nich je umiestnených na štandardnom lôžku s prívodom kyslíka. Stav troch je veľmi vážny a vyžaduje si napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, ani jeden z nich nemá očkovanie proti ochoreniu Covid-19.

Za uplynulý týždeň zaznamenali v regióne 260 nových prípadov koronavírusu, 22 percent z nich je vo veku nad 50 rokov. Za uplynulý týždeň nemocnica realizovala 745 antigénových testov s pozitivitou šesť percent a 386 PCR testov, kde sa pozitivita pohybuje na úrovni 33,4 percenta.

Preočkovanosť pacientov nad 60 rokov dosahuje v okrese Levice 65,1 percenta. Nemocnica naďalej pokračuje v testovaní aj v očkovaní. Očkovacie centrum levickej nemocnice realizuje očkovanie všetkými tromi dávkami vakcíny, očkuje sa v pracovných dňoch a v príprave je aj očkovanie detí vo veku päť až 11 rokov.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok