Nemocnica v Leviciach dostane novú tvár. Mesto chystá modernizáciu za vyše 300-tisíc eur

TA3 TASR
8.1.2022 13:09

Levická nemocnica pripravuje modernizáciu svojich priestorov, celkové náklady presiahnu sumu 300-tisíc eur. Investíciu už odsúhlasili aj poslanci Nitrianskeho samosprávneho kraja, ktorý nemocnici prenajíma svoj majetok.

nemocnica Agel Levice 1140 px
TASR/Henrich Mišovič

Podľa slov riaditeľky Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja Heleny Psotovej prejdú modernizáciou viaceré oddelenia. „Stavebné úpravy v hodnote viac ako 136-tisíc eur sa týkajú časti priestorov izieb oddelenia úrazovej chirurgie a izieb oddelenia vnútorného lekárstva. Budú zahŕňať kompletnú rekonštrukciu izieb a sociálnych zariadení. Súčasťou prác sú aj úpravy elektroinštalácie a klimatizácia. Dôvodom investície je zvýšenie kvality zdravotnej starostlivosti a nutnosť vytvorenia izolačných izieb pre pacientov s ochorením Covid-19,“ uviedla Psotová.

Modernizácia nemocnice má zahŕňať aj prestavbu predajne optiky, z ktorej má vzniknúť pracovisko pneumologickej ambulancie. Celý priestor bude kompletne zrekonštruovaný vrátane sociálneho zariadenia, vzduchotechniky a zmeny priestorového členenia. Dôjde tam tiež k výmene povrchov, k úprave elektroinštalácie a inštalácii potrebného vybavenia.

„Dôvodom tejto investície je snaha zabezpečiť adekvátne priestory na poskytovanie zdravotnej starostlivosti pacientom s ochorením Covid-19. Maximálna cena tejto investície do technického zhodnotenia je 180.885,80 eura,“ doplnil krajský poslanec a zároveň primátor Levíc Ján Krtík.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok