Triky pre rýchlejší rast vlasov: Zaváži aj to, ako sa češete alebo ako spíte

TA3/zm
14.1.2022 16:00

Chceli by ste mať krásne dlhé vlasy, no s rýchlosťou rastu to u vás nevyzerá bohvieako? Podporte svoju hrivu jednoduchými zmenami, vďaka ktorým sa dočkáte požadovanej dĺžky oveľa skôr.

Triky pre rýchlejší rast vlasov: Zaváži aj to, ako sa češete alebo ako spíte
Pexels/cottonbro

Na kvalitu vlasov má vplyv mnoho faktorov, a platí to aj o ich raste. Nie je všetko len o kozmetických produktoch, ničiť si korunu krásy môžete aj nevedome nevhodnou starostlivosťou.

Pravidelné strihanie

Možno odkladáte podstrihnutie práve preto, že sa tešíte z pár centimetrov, ktoré vám pribudli do dĺžky. No rast vlasov funguje presne opačne, je preň potrebné zastrihávať pravidelne, o to rýchlejšie budú centimetre pribúdať.

Ak končeky dlho nevidia nožnice, začnú sa lámať a celkovo je vlas oslabený, preto nenarastie tak rýchlo ako by mohol. Odporúčaná frekvencia podstrihávania neexistuje, no niektoré ženy sa riadia lunárnym kalendárom a robia to pravidelne na mesačnej báze, keď Mesiac dorastá.

Umývanie a česanie

Na rast vlasov má vplyv aj to, v akej vode ich umývate. Máloktorá žena vydrží „zmývať si hlavu“ v studenej sprche, ale chladnejšia voda je pre vlasy priaznivejšia. Horúca totiž môže narušiť stav vlasovej pokožky, ktorá nebude dobre vyživená, a tak vitamíny nepôjdu ani do vlasov, tie tak nemajú z čoho rásť.     

Ak teplú vodu pri umývaní vlasov potrebujete, skúste aspoň pri oplachovaní šampónu kohútik otočiť bližšie k studenej.

Po umytí vlasov radšej s rozčesávaním počkajte. Kým sú mokré sú náchylnejšie na lámanie, čo je jednou z najčastejších príčin, prečo niektoré ženy nedokážu svoju hrivu dopestovať do požadovanej dĺžky. A bez ohľadu na to, či rozčesávate mokré, polosuché alebo vyschnuté vlasy, používajte prípravky na to určené. Dokážu vám ušetriť množstvo vypadnutých vlasov.

Hodváb a satén

Ak by ste v starostlivosti o vlasy chceli ísť do detailov, tak vlyv má aj posteľná bielizeň. Keďže sa v noci prehadzujete a hrivu šúchate o vankúš, môžete  tým narušiť štruktúru vlasov a tie sa opäť polámu Najmenšie riziko vám hrozí pri hodvábnej alebo saténovej obliečke vankúša, keďže po nej sa bude vaša hriva kĺzať a nie zamotávať sa.

Mimochodom, tieto dva materiály kaderníci odporúčajú aj pri výbere látkovej gumičky do vlasov. Celkovo pri nosení chvosta nesťahujte vlasy príliš silno a meňte miesto, v ktorom si cop robievate, aby sa nelámali neustále v jednom a tom istom bode.  

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok