Zistite, či sú vaše vlasy zdravé. Stačí vám na to jednoduchý test s pohárom vody

TA3/zm
3.10.2021 10:00

Tento rýchly trik vám prezradí, ako sú na tom vaše vlasy v skutočnosti. Môžete si myslieť, že máte dobrú kvalitu a staráte sa o ne, ale niekedy to nestačí. Pohár vody to rozhodne za vás.

Zistite, či sú vaše vlasy zdravé. Stačí vám na to jednoduchý test s pohárom vody
Pexels/Daria Shevtsova

Vlasový stylista Thomas Taw je v zahraničí známy vďaka svojej spolupráci so svetovými menami ako Sarah Jessica Parker či Blake Lively. Obe menované dámy majú krásne a zdravé vlasy, za čo vďačia hviezdnemu kaderníkovi. Svoje triky si, samozrejme, stráži, ale prezradil jeden neškodný, za to vľmi účinný. Vďaka poháru vody prídete na to, či sú vaše vlasy zdravé a či im nechýba výživa. 

Čo test prezradí? 

Jedinou nevýhodou testu, ktorý vám o chvíľu prezradíme, je to, že z neho nedostanete konkrétny výsledok, čo vašim vlasom chýba alebo stupeň ich poškodenia. Odpoveď, ktorú vám poskytne je len zdravé alebo nezdravé vlasy. Aj tak stojí za to, aby ste ho vyskúšali, pretože vám zaberie len pár sekúnd. 

Pohár vody

Zoberte pohár čistej vody a vložte do neho jeden svoj vlas. To je celé, nič viac nemusíte robiť. Ak vlas klesne na dno, znamená to, že je narušená jeho štruktúra, napil sa vody a preto padol dolu. Zdravý vlas sa bude vo vode správať presne naopak. Ostane na hladine, pretože ju nenasal, keďže nie je poškodený. 

Rýchlosť klesania

Ak ste v tomto teste neobstáli dobre a chceli by ste vedieť, čo vašej korune krásy chýba, jediné, čím sa môžete riadiť, je rýchlosť klesania ku dnu. Čím pomalšie vlas ide, tým je miera jeho poškodenia menšia. Bohužiaľ, ak padne na dno počas pár sekúnd, je zrejmé, že by ste s kvalitou a starostlivosťou mali niečo začať robiť.   

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok