Prírodný facelifting alebo potraviny, ktoré vám napnú pleť: Nájdete ich bežne doma

TA/zm
16.1.2022 10:00

Všetci prirodzene starneme, ale spomaliť čas môžeme aj dobrou životosprávou. Vďaka týmto potravinám sa vám vrásky budú tvoriť menej a pleť bude vyzerať svieža a napnutá. A čo je ešte lepšie, takmer všetky ingrediencie máte bežne doma.

Prírodný facelifting alebo potraviny, ktoré vám napnú pleť: Nájdete ich bežne doma
Pexels/Anna Shvets

Pridajte do svojho jedálneho lístka banány, špenát či avokádo a pleť sa vám odvďačí mladistvým výzorom. Možno ste ani nevedeli, že tieto potraviny fungujú ako prírodný facelift.

Banány

Nedostatok vody v tele spôsobuje opúchanie, ktoré v prípade tváre nespôsobí to, že sa vám vrásky napnú. Naopak, na pleti vystúpia vačky pod očami a iné nedokonalosti, ktoré vám pridávajú vek. K správnej hydratácia vám pomôže obyčajný banán, keďže vďaka nemu telo príjme dostatok sodíka a draslíka. Keď máte nedostatok týchto minerálov, voda sa v tele hromadí.   

Listový špenát

Mladý špenát nie je len zdrojom železa, ale aj luteínu, ktorý funguje ako prevencia proti vráskam. , Túto cennú látku obsahujú aj mnohé iné listové šaláty, takže by ste sa im rozhodne nemali vyhýbať.  Luteín pomáha udržiavať pružnosť pleti a reguluje v nej vodu.  Konkrétne špenát však vyzdvihujeme preto, že obsahuje aj vitamíny C a K, vďaka ktorým sa napríklad zbavíte kruhov pod očami, ktoré opäť na mladistvom výzore nepridávajú.

Avokádo  

Pre niekoho je avokádo bez chuti, iní si zas nevedia vynachváliť jeho univerzálnosť. V každom prípade je okrem zdravej stravy či diéty tento plod zázrakom aj pre pleť. Jeho pravidelná konzumácia podporuje v pleti tvorbu kolagénu, ktorý vekom klesá a objavujú sa vrásky. S avokádom však tento proces spomalíte a minimalizuje aj tvorbu zápalov na pleti, o čo sa postará vysoká hladina vitamínu E.   

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok