Tri oriešky pre krásu: Mandle sú hotový zázrak pre pleť, ak ich na noc namočíte do vody

TA3/zm
22.12.2021 08:00

Vo vianočnom období nechýbajú zrejme ani u vás na stole oriešky, napríklad mandle. Zopár z nich si odložte a spotrebujete ich na domáce recepty. Nie na jedenie, ale pre krásu.

Tri oriešky pre krásu: Mandle sú hotový zázrak pre pleť, ak ich na noc namočíte do vody
Pexels/subash c

Stačí mandle namočiť na noc do vody a na druhý deň si môžete urobiť domáce procedúry pre krásnu pleť i vlasy.

Maska na vlasy

Zoberte zopár mandlí a namočte ich na noc vo vode. Ráno budú oriešky pripravené na to, aby ste ich ľahko rozdrvili a pripravenú zmes zmiešali s pár kvapkami olivového oleja. Je to ideálna maska pre vlasy, ak chcete minimalizovať ich padanie a maximalizovať zdravie a lesk vlasov.

Masku naneste ku korienkom, dobre vmasírujte do pokožky hlavy a nechajte pôsobiť aspoň hodinu. Potom dôkladne vlasy umyte šampónom a opakujte raz týždenne. Koruna krásy sa vám odvďačí leskom a pružnosťou.

Kúra proti vráskam

Rovnako jednoduchý je recept na výrobu pleťovej masky z mandlí, ktorá obsahuje toľko vitamínu E, že nedá šancu vráskam. Hrsť mandlí opäť namočte a po niekoľkých hodinách rozdrvte, aby ste si ich šité mohli naniesť ako výživnú kúru na pleť. Obmedzíte tým vznik nových vrások a vyhladíte aj jemné, už existujúce línie. Len po umytí nezabudnite tvár dostatočne nakrémovať.  

Mandľový peeling

Rozdrvené, vopred namočené mandle, sú v kombinácii s bielym jogurtom skvelým peelingom. Použiť môžete i kyslú smotanu, obe mliečne ingrediencie pôsobia upokojujúco na pokožku.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok