Lotus ukončuje výrobu modelov Elise, Evora a Exige

TA3/SZ
6.1.2022 11:00

Britská automobilka Lotus oznámila ukončenie výroby známych modelov. Značka tak začne písať novú kapitolu svojej histórie

Lotus ukončuje výrobu modelov Elise, Evora a Exige
Lotus

Lotus je preslávený autami zameranými na vodiča v tej najvyššej možnej miere. Nemajú síce astronomický výkon, no ak zoberieme do úvahy nízku váhu, presné riadenie, dokonalý posed a skvelý podvozok, dostaneme mimoriadne zábavnú kombináciu, ktorá poteší snáď každého šoféra.

Značka bude svoju históriu ďalej písať novým, rovnako športovým modelom Emira a pripravovaným elektrickým hyperšportom Evija. Značka taktiež pripravuje svoje prvé SUV.

Elise, Evora a Exige boli s nami poriadne dlhú dobu. Napríklad model Elise sa vyrábal už od roku 1996. Najmladším modelom z tria bola Evora, ktorá sa na trhu objavila v roku 2009. Za celý čas produkcie týchto modelov sme boli svedkami rôznych špeciálnych verzii a limitovaných edícii.

Celkovo bolo vyrobených 51 738 áut tohto legendárneho tria. Najviac bolo vyrobených modelov Elise. Ten má na konte 35124 produkčných áut. Lotus na počesť ukončenia výroby vyrobil posledné tri špeciálne autá, ktoré budú súčasťou zbierky automobilky.

Sú nimi Elise Sport 240 Final Edition v žltej prenikavej farbe, Exige Cup 430 Final Edition vo farbe Heritage Racing Green a Evora GT 430 v čierno sivej farebnej kombinácii. Produkcia nového modelu Emira bude zahájená na jar roku 2022.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok