Bentley chystá ďalší luxusný a mimoriadne drahý model, ktorý vznikne v obmedzenom počte

TA3/SZ
4.1.2022 18:30

Bentley pravdepodobne pracuje na ďalšom, mimoriadne luxusnom modeli pod krídlami divízie Mulliner. Malo by ísť o najdrahšie auto značky

Bentley chystá ďalší luxusný a mimoriadne drahý model, ktorý vznikne v obmedzenom počte
Bentley

Bentley len nedávno predstavilo luxusný model Bacalar vyrobený divíziou Mulliner, ktorá má na starosti špeciálne projekty a individualizáciu modelov značky. Najnovšie však táto divízia pracuje na špeciálnej 25 kusovej sérii, ktorá je odvodená od konceptu 2019 EXP 100 GT. Dizajn novinky má byť akousi predtuchou budúcich modelov značky bez spaľovacieho motora.

Predná časť by mala dostať podstatne hranatejšie a agresívnejšie tvary, ako poznáme dnes. Novinkou by mali byť taktiež úzke kruhové svetlomety. Výrazne blatníky kolies a prepracovaná zadná časť s novou grafikou svetlometov sú prvkami, ktoré majú novinku odlíšiť od aktuálnych modelov značky.

Bentley Bentley

Pohon bude pravdepodobne zabezpečovaný obrovským 6 litrovým dvanásťvalcom s dvojitým preplňovaním, ktorý generuje slušných 650 konských síl a 900 Nm krútiaceho momentu. Rovnaký agregát a parametre má aj aktuálny Continental GT Speed, ktorý je schopný zrýchliť z pokoja na 100 km/h za 3.6 sekundy a ručička tachometra sa zastaví na hodnote 335 km/h. Novinka od Mullineru by mohla niesť podobné dynamické parametre.

Šepká sa, že nové luxusné kupé by mohlo byť posledným modelom značky, ktorý dostane dvanásťvalcový motor. Značka pravdepodobne po uvedení novinky vyradí tento motor z ponuky. Všetko sú však zatiaľ neoficiálne nepotvrdené informácie. Či tomu tak v skutočnosti bude sa dozvieme pravdepodobne pri oficiálnom predstavení.

Cenovka by mohla štartovať na úrovni 1.7 milióna eur, no pri rôznych individuálnych prianiach a požiadavkách sa môže ľahko dostať na úroveň 2.3 milióna eur, čo by znamenalo, že pôjde o najdrahšie auto v histórii značky.

Témy: Bentley
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok