Zostavili rebríček najbizarnejších vecí, ktoré Slováci v roku 2021 vyhľadávali na Google

TA3/hm
7.1.2022 06:00

Trend vo vyhľadávaní na slovenskom Google viedlo v roku 2021 spojenie Korona gov. Najviac vyhľadávanou osobnosťou zo Slovenska bola lyžiarka Petra Vlhová, z domácich udalostí Slovákov a Slovenky najviac zaujímalo sčítanie obyvateľov. Naopak, medzi najbizarnejšie veci, ktoré vlani vyhľadávali, patril liek ivermektín a jeho súvislosť s koňmi. Zvedaví boli však aj na to, ako si zarobiť peniaze nelegálne, no aj to, ako oklamať PCR test.

Zostavili rebríček najbizarnejších vecí, ktoré Slováci v roku 2021 vyhľadávali na Google
TASR/AP (ilu)

Trendy roka 2021

V prvej päťke trendov roka 2021 vo vyhľadávaní na slovenskom Google sa okrem Korona gov, umiestnil aj Edupage, ďalej pojmy Bez kriedy, Sčítanie obyvateľov a FlashScore. V skupine Slováci a Slovenky kraľovala Petra Vlhová, za ktorou sa umiestnila instagramová influencerka Zuzana Plačková. Tretím najviac vyhľadávaným Slovákom na Google bol bývalý hokejista a športový komentátor Boris Valábik. Za ním sa umiestnil premiér Eduard Heger, ktorý v apríli vystriedal v premiérskom kresle Igora Matoviča. Päťku uzatvoril golfista Rory Sabbatini, ktorý na olympiáde v Tokiu vybojoval pre Slovensko striebornú medailu.

Trendy Google 2021 Trends.google.com

Zo zahraničných osobností si najviac Slováci a Slovenky vyhľadávali popovú divu Lady Gaga, zaujímal ich aj herec Alec Baldwin, ktorý nešťastnou náhodou počas nakrúcania filmu usmrtil kolegyňu. Výsledky zrejme ovplyvnila aj návšteva pápeža Františka na Slovensku, ktorý bol v skupine Zahraničné osobnosti, treťou najviac vyhľadávanou osobou. Päticu uzatvorili futbalista Cristiano Ronaldo a tanečníčka Charli D'Amelio.

Trendy Google 2021 Trends.google.com

Z domácich a svetových udalostí sme vlani najviac vyhľadávali kľúčové slová ako Sčítanie obyvateľov, Očkovacia lotéria, Referendum, Pápež na Slovensku a Afganistan. Google sme sa v roku 2021 najčastejšie pýtali Ako získať covid pass, Ako upliesť korbáč, Ako dlho platí antigénový test, Ako sa prihlásiť na očkovanie, a aj to, Ako sa prihlásiť do očkovacej lotérie. Z filmov to boli Black Widow, Eternals, Duna, Známi neznámi a Venom 2.

Portál Visibility už šiestykrát pripravil výber toho najbizarnejšieho, čo Slováci hľadali počas celého roka na Google. Rebríček za vlaňajšok zostavil Mikuláš Prokop, ktorý spísal zoznam 14 kuriozít zo slovenskej verzie vyhľadávača.

Ivermektín, peniaze i vyprázdňovanie

Rebríček podivností vedie spojenie Ivermektin pre kone, ktoré Slováci vlani vyhľadávali priemerne 800-krát každý mesiac. Druhou podivnosťou, ktorú sa snažili nájsť na Google bolo Ako zistím čo vlastním (priemerne sme ho mesačne vyhľadávali 700-krát). Svoje poznatky si chceli obohatiť aj o vedomosť Ako sa rýchlo vyprázdniť (mesačne odpoveď vyhľadávali priemerne 280-krát) alebo Ako zarobiť peniaze nelegálne (priemerne vyhľadávané 200-krát počas mesiaca).

Keďže sa vlani začalo vo veľkom očkovať vakcínou proti koronavírusu, Slovákov zaujímalo, ako očkovacie látky reagujú v tele s alkohom. Piatou najčastejšie vyhľadávanou bizarnosťou je podľa Visibility spojenie Očkovanie alkohol, ktoré sme na slovenskom Google vyhľadali asi 200-krát za mesiac. 

Medzi kuriozitami určite vyniká vyhľadávanie toho, Ako sa naučiť vidieť duchov. Slováci boli zvedaví aj na to, Ako sa odmilovať či Ako sa dostať na Slovensko. Do kategórie smutné patrí vyhľadávanie toho, Ako sa zabiť aby to vyzeralo ako nehoda alebo Ako oklamať PCR test. 

Do Google zadávali aj spojenie Svätá Korona, ktoré vyhľadali priemerne 20-krát za mesiac. Ako upozornil portál, nejde pritom o žiaden zvrátený kult okolo koronavírusu. "Ide o reálnu katolícku sväticu - mučenicu z druhého storočia a oficiálnu patrónku pred epidémiami!"

1) Ivermektin pre kone (800)
2) Ako zistím čo vlastním (700)
3) Ako sa rýchlo vyprázdniť (280)
4) Ako zarobiť peniaze nelegálne (200)
5) Očkovanie alkohol (200)
6) Ako sa naučiť vidieť duchov (160)
7) Ako sa odmilovať (140)
8) Ako sa dostať na Slovensko (140)
9) Ako sa zabiť aby to vyzeralo ako náhoda (110)
10) Ako oklamať PCR test (30)
11) Svätá Korona (20)
12) Neznášam svokru (10)
13) Voldemort barbie (10)
14) Očkovanie na spiace očko (10)

Zdroj: visibilty.sk

V rebríčku kuriozít sa nachádza aj Neznášam svokru či Voldemort barbie. Zoznam uzatvára Očkovanie na spiace očko, ktoré však nesúvisí s koronavírusom. "Veľmi zvláštne znejúcu frázu, najmä v kontexte súčasných dní, používajú ovocinári," upozorňuje Visibility.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok