Nečakaná medaila pre Slovensko. Sabbatini predviedol svoj najlepší výkon

TA3 TASR
1.8.2021 08:33

Slovenský golfista Rory Sabbatini získal v Tokiu striebornú medailu. V záverečnom štvrtom kole na olympijskom turnaji predviedol svoj najlepší výkon, celkovo zaznamenal 17 rán pod par.

Nečakaná medaila pre Slovensko. Sabbatini predviedol svoj najlepší výkon
TASR

Rodákovi z Juhoafrickej republiky patrilo po 3.kole až 17. miesto s bilanciou 7 pod par. Svoj najlepší výkon si odložil na záverečné kolo, po ktorom mal bilanciu 17 rán pod par. Víťazný Američan zakončil turnaj s výkonom 18 pod par.

Sabbatini v 4. kole turnaja vytvoril olympijský rekord ihriska so skóre 10 pod par. Pre Slovensko vybojoval premiérový cenný kov v športe, ktorý sa pred piatimi rokmi v Riu de Janeiro vrátil do olympijského programu po 112 rokoch.

"Ťažko sa tomu verí. Ráno sme si hovorili, že treba ísť do toho bez tlaku, nech sa Rory ide zabaviť. Ani v najdivokejších snoch sa nám nesnívalo, že by to mohlo dopadnúť  takto. Golf je však nevyspytateľný. Vyjde vám jedno kolo a ste v boji o medailu. V sobotu hral podľa mňa Rory lepšie ako v piatok, no mal veľkú smolu. Povedali sme si, že pôjdeme do toho s chladnou hlavou a skúsime aspoň prvú desiatku. Pre nás je to obrovský úspech a zadosťučinenie. Veríme, že sme priniesli Slovensku radosť," tešil sa prezident Slovenskej golfovej asociácie Rastislav Antala pre RTVS.

Pre slovenskú výpravu vybojoval Sabbatini tretiu medailu, druhú striebornú. Olympijskou šampiónkou sa vo štvrtok stala strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková v trape, striebro získal v piatok vodný slalomár Jakub Grigar v K1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok