Fiat prichádza s limitovanou edíciou Yacht Club Capri pre model 500X

TA3/SZ
4.1.2022 11:00

Interiér s výborným vzhľadom, plátenná strecha a typické modré lakovanie sú prvkami, ktoré definujú novú limitovanú edíciu modelu 500X od Fiatu

Fiat prichádza s limitovanou edíciou Yacht Club Capri pre model 500X
Fiat

Limitovaná novinka prichádza na trh v spolupráci s jachtárskym klubom zo známeho ostrovu Capri, čomu napovedá aj samotný názov. Jedinečné prvky, ako napríklad modrá plátenná strecha, či výrazné tmavomodré lakovanie karosérie vo farbe Venezia, ktoré je zároveň jediným možným odtieňom pre túto edíciu podčiarkujú inšpiráciu v lodiach.

Vzhľad dopĺňajú chrómové prvky a 18 palcové disky kolies. Celkovo pôsobí 500-vka vo vyhotovení X robustným dojmom crossoveru s moderným dizajnom prameniacim z legendárneho a predajne úspešného Fiatu 500.

Interiér už na prvý pohľad pôsobí ako luxusná jachta a inšpirácia vo svete lodí je jasne viditeľná. Biele kožené čalúnenie a príplatkový drevený obklad interiérových častí doslova vytvára pocit, akoby ste sa nachádzali na palube luxusnej jachty niekde v talianskom mori.

Sklenená panoramatická strecha je v tejto edícii nahradená plátennou skladacou strechou, ktorej zloženie trvá približne 15 sekúnd. V interiéri samozrejme nechýba ani 7 palcová dotyková obrazovka zábavného systému s navigáciou a možnosťou pripojenia smartfónu cez CarPlay. Parkovacie senzory či adaptívny tempomat sú tu samozrejmosťou.

Pohon môžu zabezpečovať dve pohonné jednotky. Prvou je jednolitrový trojvalec s výkonom 120 koní spriahnutý so 6 stupňovou manuálnou prevodovkou. Druhým motorom je 1.3 litrový trojvalcový motor s výkonom 150 konských síl, ktorý spolupracuje so 6 stupňovou automatickou prevodovkou.

Túto edíciu bude možné objednať aj na slovenskom trhu s cenovkou začínajúcou na sume okolo 26 tisíc eur za slabšiu verziu a zhruba 28 tisíc eur za výkonnejší variant.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok