Fiat 500e prešiel Euro NCAP testom s miernym zaváhaním

TA3/SZ
1.1.2022 11:00

Fiat 500e podstúpil nárazové testy, ktoré odhalili jeho slabiny. Koľko hviezdičiek sa mu podarilo vo výsledku dostať?

Fiat 500e prešiel Euro NCAP testom s miernym zaváhaním
YouTube Euro NCAP

Za ochranu dospelých pri čelnom náraze dostal malý mestský elektromobil hodnotenie 76% z možných 100%. Nižšie hodnotenie je spôsobené nebezpečnými časťami palubnej dosky hlavne v oblasti kolien pasažierov. Mínusom bola taktiež absencia stredového airbagu, ktorá pri bočnom náraze spôsobila výrazný pohyb figuríny do boku.

Ochrana detí bola hodnotená 80-timi percentami. Pri čelnej zrážke boli merané parametre veľmi dobré, no pri bočnom náraze zaznamenali snímače v oblasti hrudníka detskej figuríny hodnoty, ktoré sa nachádzali až za hranicou vyhovujúceho výsledku. Systémy na ochranu chodcov pracovali vo všetkých modelových situáciách správne. Jediným mínusom je ochrana hlavy a panvy chodca v prípade zrážky. Za túto disciplínu si teda 500e vyslúžila hodnotenie 67%.

Fiat Euro NCAP

Za asistenčné systémy Fiat získal hodnotenie 67%. Nižšie hodnotenie je z dôvodu slabých reakcii brzdového asistenta na pomaly idúce autá pred ním a podobne horšie reakcie boli aj v situácii pri odbočovaní. Fiat tak celkovo získal 4 hviezdičky z možných piatich, čo je stále vcelku obstojný výsledok. Celý priebeh crash testu si môžte pozrieť v priloženom videu.

Témy: Fiat Euro NCAP
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok