Lesný požiar v Colorade zničil takmer tisíc domov, traja ľudia sú nezvestní

TA3 TASR
2.1.2022 08:29

Lesný požiar v americkom štáte Colorado zničil takmer 1000 domov, traja ľudia sú nezvestní a pravdepodobne sú mŕtvi. Informovali o tom v sobotu miestne úrady, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra DPA.

Lesný požiar donútil vo štvrtok 30. decembra ujsť približne 30.000 obyvateľov z ich domovov, a to v mestách Louisville a Superior, severne od štátnej metropoly Denver. Šerif okresu Boulder Joe Pelle povedal novinárom, že požiar Marshall zničil 991 budov a ďalších 127 poškodil. Pelle s obavami dodal, že potvrdení sú traja nezvestní a zrejme zahynuli, pretože ich domy plamene úplne zničili. "Je možné, že v týchto domoch sú ľudské pozostatky. Trosky sú horúce, múry sa preborili a pokrýva ich viac ako 20-centimetrová vrstva snehu. Pátranie je výrazne sťažené," vysvetlil okresný šerif.

"Mám podozrenie, že vzhľadom na rozsah tohto požiaru, jeho rýchlosť a prudké šírenie budeme mať straty na životoch. Myslím si, že to bude zázrak, ak budeme mať tri obete, a nie sto alebo stovky. Som za to vďačný, ale takisto mi je hlboko ľúto tých rodín," povedal Pelle. Oznámil tiež, že vyšetrovanie príčiny požiaru pokračuje. Americký prezident Joe Biden schválil v sobotu vyhlásenie stavu katastrofy. Takéto požiare sú v zime neobvyklé.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok