Kocúr kleptoman. Domáci miláčik zásobuje pánov kradnutými nohavičkami i drogami

TA3 ČTK
2.1.2022 07:00

Novozélandský kocúr menom Keith má už dlho reputáciu šikovného zlodeja. Jeho kariéra odštartovala pred tromi rokmi, kedy začal kradnúť podprsenky z bielizňových šnúr susedov a nosiť domov živé úhory, ktoré ulovil v rieke Heathcote v meste Christchurch. V poslednom období však jeho zlozvyk dosiahol novú úroveň - domov doniesol vrecko drog, fajku na fajčenie marihuany a čierne sexy čipkové nohavičky.

mačka zviera 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Píše o tom spravodajský server The Guardian. "Už som mu dohovárala, že diamanty a peniaze by boli lepšie," uviedla Ginny Rumboldová, ktorá sa s manželom Davidom o päťročného čierneho kocúra Keitha stará. "Ale to sa zatiaľ nestalo," dodala.

Rumboldovci naplnili kocúrovým lupom dve plastové prepravky, ktoré dali pred bránku, aby si tam mohli susedia svoje veci vyzdvihnúť. ale to Keitha neodradilo, pretože s obľubou kradne tie isté predmety opakovane. Medzi jeho favoritov patria topánky s okovanou špičkou miestneho obchodníka, ktoré dokázal odniesť aj po tom, čo si do nich majiteľ ako poistku vložil 2,5-kilogramu ťažké závažia.

Susedov kocúrova kleptománia podľa Rumboldovej skôr baví, ako rozčuľuje. Avšak svojím posledným úlovkom to Keith trochu prehnal. "Pokiaľ ide o vrecko drog a fajku, museli sme ich zabaviť a chystáme sa s Keithom hodiť reč, kde k obom veciam prišiel," uviedol novinárom hovorca miestnej polície.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok