Ako obstála Dacia Spring v nárazových testoch?

TA3/SZ
13.12.2021 18:30

Malý elektrický bestseller od Dacie bol podrobený crash testom. Ako si Spring počínal? Poďme sa na to pozrieť

Ako obstála Dacia Spring v nárazových testoch?
Euro NCAP

Len nedávno sme vám priniesli článok o predajnom úspechu novej Dacie Spring v Európe. Tá bola teraz podrobená crash testom Euro NCAP, ktoré priniesli zaujímavé informácie. Nízka obstarávacia cena auta sa musela niekde prejaviť. Tentokrát sa však prejavila pri veľmi dôležitom faktore, ktorým je bezpečnosť. Malý mestský elektromobil dostal v hodnotení len jednu hviezdičku.

V testoch sa ukázalo, že Spring prináša pri čelnom náraze vysoké riziko zranení hrudníka u vodiča a hlavy u spolujazdca, ktoré môžu byť až život ohrozujúce. Pri náraze z bočnej strany je na kritických hodnotách bezpečnosť hrudníka.

Dacia Euro NCAP

Šéf Euro NCAP označil výsledky za veľmi znepokojujúce a je podľa neho cynické ponúkať lacnejšie vozidlá na úkor ich bezpečnosti a vyššej šance zranenia. Je dobré keď značka dokáže ponúknuť aj cenovo dostupnejšie vozidlá, dokonca aj s čisto elektrickým pohonom, no nízke náklady a cena by sa nemala nikdy odrážať na bezpečnosti posádky. Dúfajme, že ďalšia generácia bude mať tieto nedostatky odstránené, a že výsledok bude varovným signálom aj pre ostatné automobilky. Celý crash test si môžte pozrieť v priloženom videu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok