Austrália privítala rok 2022. Na veľkolepý ohňostroj pripravili šesť ton pyrotechniky

TA3 ČTK
31.12.2021 14:16

Nový rok privítali aj obyvatelia Austrálie. My sme sa pozreli do metropoly Sydney, ktorá je tradične známa veľkolepým ohňostrojom. Najväčšie oslavy spojené s ohňostrojovou šou boli v prístave neďaleko ikonickej budovy opery. Úrady pri tejto príležitosti pripravili šesť ton pyrotechniky.

Na rozdiel od minulého roka, keď bolo na mieste vyše milióna ľudí, mohlo ohňostroj sledovať len niekoľko desiatok tisíc ľudí. Do Austrálie naďalej nevpúšťajú zahraničných turistov a mnohí z domácich sa zas obávajú šírenia vysokonákazlivého koronavírusového variantu omikron. Záujemcovia si museli lístky kúpiť vopred. Mnohí sa už od skorého rána schádzali na verejných priestranstvách, aby ohňostroj dobre videli.

Ohňostroj ožiaril budovu Opery, most Harbour Bridge a celý priestor zálivu. Prenášali ho naživo v televízii aj prostredníctvom internetu. Show sprevádzal aj dvanásťminútový hudobný doprovod.

Mnohí domáci obyvatelia, ktorí majú byty s výhľadom na ikonický most a budovu opery zase prenajímali svoje balkóny pre turistov a tých, ktorí si chceli ohňostroj vychutnať.

Oslavy nového roka sa konajú v krajine v čase šírenia koronavírusového variantu omikron. Hygienici podľa agentúry AP ohlásili 32-tisíc nových prípadov nakazených, čo je najviac od začiatku pandémie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok