Počasie Mariboru nepraje, štartovať nebude ani Vlhová. Slalomy musia presunúť

TA3 TASR
30.12.2021 13:22

Obrovský slalom a slalom Svetového pohára alpských lyžiarok sa v Maribore neuskutočnia. Medzinárodná lyžiarska federácia sa tak rozhodla vzhľadom na momentálne snehové podmienky a nepriaznivú predpoveď počasia. Hľadá možné náhradné dejisko, v minulosti sa preteky z Mariboru presúvali do Kranjskej Gory.

Petra Vlhová
TASR/AP

V Maribore sa opäť nepredstaví ani Slovenka Petra Vlhová, ktorá tam v roku 2019 triumfovala v obrovskom slalome spoločne s Američankou Mikaelou Shiffrinovou. V meste, ktoré leží iba v 275-metrovej nadmorskej výške, panujú nezvyčajne vysoké teploty na toto ročné obdobie a podľa agentúry APA pretrvajú aj v nasledujúcich dňoch.

Organizátori tradičného podujatia "Zlatá líška" majú s takouto situáciou skúsenosti aj z uplynulých rokov, prestížny seriál nezavíta do Mariboru v tretej sezóne za sebou a štvrtýkrát z predchádzajúcich piatich ročníkov.

Zakaždým sa súťažilo v Kranjskej Gore, začiatkom roka 2021 sa v stredisku konali dva "obráky" a oba sa stali korisťou Talianky Marty Bassinovej. Vlhová obsadila štvrté a desiate miesto. Rok predtým získala trofej pre najúspešnejšiu lyžiarku podujatia, keď po druhej priečke v obrovskom slalome zvíťazila v slalome.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok