Preteky v Lienzi boli posledným podujatím v roku. Vlhová sa dostala na ženský zjazdársky trón

TA3
29.12.2021 22:47

Preteky v Lienzi boli pre alpské lyžiarky posledným podujatím v tomto roku. Akoby symbolicky sa skončili práve triumfom Petry Vlhovej, ktorá sa v ňom dostala na ženský zjazdársky trón.

Naša lyžiarska hviezda začala súťažný rok 2021 slalomovým triumfom v Záhrebe (3. januára) a tým akoby odštartovala svoj doposiaľ najúspešnejší rok v kariére. Po získavaní bodov vo Svetovom pohári, kde jazdila ako jedna z mála všetky disciplíny, urobila vo februári radosť svojím fanúšikom ziskom dvoch strieborných medailí v kombinácii a v slalome na majstrovstvách sveta v Cortine D’Ampezzo. 

S blížiacim sa záverom sezóny 2020/2021 fyzických aj psychických síl ubúdalo, no Petra bojovala o veľký glóbus až do konca. Jeden z najdôležitejších víkendov uplynulej sezóny zažila 6. a 7. marca doma v Jasnej, kde skončila v sobotu v slalome druhá a v nedeľu v obrovskom slalome prvá. 

Na tieto výsledky nadviazala ešte jedným triumfom a v závere marca spečatila v Lenzerheide svoj doposiaľ najväčší úspech kariéry, ktorým zisk veľkého glóbusu bezpochyby je. Už ako najlepšia lyžiarka sveta si potom mohla užívať zaslúžené voľno, ktoré však najmä krátko po sezóne sprevádzalo mnoho mediálnych či marketingových aktivít. 

Popri tom sa rozhodla ukončiť spoluprácu s talianskym trénerom Liviom Magonim, ktorého nahradil Švajčiar Mauro Pini, čo sa v druhej časti roka 2021 ukázalo ako pozitívny impulz. 

Po tvrdej letnej príprave totiž s úsmevom na perách robí radosť slovenským priaznivcom opäť a hoci mala pre blížiacu sa olympiádu voľnejší program ako vlani, v slalome je zatiaľ dominantná a medzi najlepšie opäť patrí aj v obrovskom slalome. 

Aj preto zaslúžene obhájila triumf v koncoročnej ankete Športovec roka a na februárovej olympiáde v Pekingu bude našou najväčšou medailovou nádejou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok