Odmenu za očkovanie dostalo už 20-tisíc seniorov. Ak na poštu nemôžu ísť, majú dve možnosti

TA3
30.12.2021 07:27

Prvých 20-tisíc seniorov si našlo v poštovej schránke sľúbený 300 eurový poukaz. Ide o odmenu za očkovanie pre ľudí nad 60 rokov. Peniaze najskôr dostanú tí najstarší. Ak na poštu nechcú alebo nemôžu ísť, majú dve možnosti, ako sa k odmene dostať.

Nárok na 300 eurovú odmenu majú seniori, ktorí majú za sebou tretiu dávku vakcíny alebo sa na ňu aspoň zaregistrovali a očkovanie stihnú do 15. januára. Slovenská pošta by mala mať už v pondelok štatistiky aj o uplatnených poukazoch, informovala vedúca odboru komunikácie Slovenskej pošty Jana Lukáčová.

Šek, ktorý si seniori nájdu v schránke, stačí vziať so sebou na poštu a tá im vyplatí hotovosť. Stihnúť to treba do 45 dní od doručenia. Ak je človek imobilný alebo inak zdravotne znevýhodnený, môže podľa Lukáčovej požiadať svoju poštu, aby mu príspevok priniesol v hotovosti poštový doručovateľ. Ďalšou možnosťou je aj osoba, ktorá je splnomocnená na preberanie zásielok do vlastných rúk.

Šeky pošta distribuuje postupne podľa veku. Ďalšia várka ju čaká o týždeň. Seniori s prvou alebo druhou dávkou vakcíny, ktorí majú dostať poukaz v hodnote 200 eur, si musia ešte niekoľko týždňov počkať.

Parlament schválil poukazy za očkovanie 9. decembra. Minister financií Igor Matovič, ktorý odmeny inicioval, si od nich sľubuje vyššiu zaočkovanosť. Štatistiky ukazujú, že sa záujem o očkovanie zvýšil. Od schválenia šekov sa dalo zaočkovať vyše 245-tisíc seniorov. Najvyšší záujem je o tretiu dávku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok