Mercedes-Benz Vision EQXX je štúdiou jedného z najefektívnejších áut sveta

TA3/SZ
29.12.2021 18:30

Mercedes pritiahol pozornosť novou štúdiou EQXX, ktorá má byť kombináciou ladných tvarov a vysokej efektivity pohonu

Mercedes-Benz Vision EQXX je štúdiou jedného z najefektívnejších áut sveta
Daimler media

Značka má v pláne túto štúdiu predstaviť v januári roku 2022 na technologickej výstave CES v Las Vegas. Pôjde o výkladnú skriňu technológii a schopností automobilky, ktorá má za úlohu ukázať mimoriadne prepracované tvary karosérie v kombinácii s technologickým pokrokom v oblasti pohonu a aerodynamiky.

Využitie moderných a ľahkých materiálov v spojení s dokonalou aerodynamikou a úsporným elektrickým pohonom majú vo výsledku vytvoriť energeticky najúspornejšie auto planéty. Automobilka doposiaľ zverejnila len pár záberov zachytávajúcich siluetu auta. Viac detailov sa dozvieme po oficiálnom predstavení štúdie. Mercedes chce dosiahnuť reálny dojazd elektromobilov na úrovni 1000 kilometrov na jedno nabitie batérie.

O zlepšovaní batérii sa vyjadril aj prevádzkový riaditeľ Markus Schafer, ktorý povedal, že “pokiaľ ide o aerodynamiku, cieľom tohto projektu je ísť ešte nad rámec toho, čo sme dosiahli s EQS, ktoré má najnižší koeficient odporu vzduchu (cd) medzi sériovo vyrábanými vozidlami. Taktiež pracujeme na zvýšení hustoty energie článkov o ďalších 20 percent v porovnaní s EQS”.

Mercedes Daimler media

Mercedes štúdiou dal najavo, že myslí aj na budúcnosť elektromobility a vynakladá úsilie a prostriedky na jej zlepšovanie a vývoj. Sériový model odvodený od EQXX však nevznikne. Značka z neho využije len poznatky nadobudnuté pri vývoji a technológie v nových modeloch, čo znamená, že v budúcnosti sa máme určite na čo tešiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok