Land Rover Defender zhodil strechu. Vyrobených však bude len pár kusov

TA3/SZ
28.12.2021 18:30

Už čoskoro sa na trhu objaví úspešný off-road Land Rover Defender vo verzii s otvorenou strechou. Nebude však z dielne samotnej automobilky

Land Rover Defender zhodil strechu. Vyrobených však bude len pár kusov
Heritage Customs

Londýnske dizajnové štúdio Niels Van Roij Design prišlo s návrhom otvorenej verzie známeho a legendárneho off-roadu Defender. Ten vo svojich predošlých generáciách ponúkal odmontovávateľnú strechu, ktorú však aktuálna generácia neponúka. Dizajnové štúdio tak prišlo s riešením tohto problému a predstavuje novú generáciu Defenderu s otvorenou strechou.

Projekt dostal názov Valiance a bude postavený divíziou Heritage Customs, ktorá vyrobí len obmedzenú sériu pozostávajúcu z piatich kusov. Všetkých päť áut bude dodaných v priebehu roku 2022 a ich cenovka bude pravdepodobne z dôvodu úprav mierne vyššia.

Ako základ projektu poslúži sériový Defender 90, ktorý bude mať zachované všetky svoje tvary a proporcie. Jedinou zmenou bude strecha, ktorá bude mať skladaciu konštrukciu a bude vyrobená z látky. Konštruktéri však odrezali takmer celú pôvodnú strechu s výnimkou predných stĺpikov, a tak značne oslabili tuhosť karosérie, ktorá si určite vyžiadala množstvo náročných úprav, pretože auto musí aj naďalej spĺňať všetky bezpečnostné predpisy.

Štúdio pomocou skíc ukázalo možnosti personalizácie jednotlivých exemplárov z limitovanej 5 kusovej edície. Verzia Cote d´Azur napríklad ponúka modré lakovanie karosérie s kontrastnými kolesami s bielymi bočnicami. Odkazom na pôvodný, legendárny Defender má byť verzia, ktorá dostala názov Solihull Sand.

Na reálne fotografie jednotlivých verzii si budeme musieť ešte nejaký čas počkať. Zatiaľ si musíme vystačiť s počítačovými rendermi a skicami. Časom budú taktiež pravdepodobne zverejnené aj podrobnosti týkajúce sa technických riešení auta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok