Chystáte sa v januári letieť z Bratislavy? Niektoré letecké spoločnosti pozastavujú kvôli omikronu viacero spojov

TA3 TASR
29.12.2021 17:47

Letecké spoločnosti avizujú obmedzenia niektorých letov v januári 2022. Dôvodom je nepriaznivá epidemiologická situácia pre nový variant omikron.

Letisko M. R. Štefánika Bratislava 1140px (TASR/Jaroslav Novák)
TASR/Jaroslav Novák

Informovala o tom hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika Zuzana Drobová. Spoločnosť Ryanair by mala pozastaviť viaceré letecké spojenia na tri týždne (10. - 31. 1. 2022). Z Bratislavy má ísť o linky do Bruselu, Solúna, Bologne, Milána, na Maltu, do Ľvova, Birminghamu, Leedsu Bradford a Manchesteru. Zároveň zredukuje lety do Dublinu a Londýna Stansted.

"Ryanair avizoval, že situáciu na február a marec prehodnotí krátko po Novom roku na základe novších vedeckých poznatkov o variante omikron. Ak sa situácia zlepší, lety sa môžu do ponuky vrátiť aj skôr," priblížila Drobová. Ostatné pravidelné linky, teda linky do Kodane, Eindhovenu, na Lanzarote, do Ríma a Kyjeva, by mali lietať podľa pôvodných letových poriadkov.

Ponuku letov taktiež znižuje spoločnosť Wizz Air. Lety do bulharskej Sofie sú naplánované na 3. a 7. januára 2022, následne až na 29. marca. Posledný let do Skopje bude 11. januára, potom sa poletí až 5. marca.

Linka do Ľvova bude prerušená od 10. januára 2022 predbežne do 5. júla, od februára by však mal do Ľvova opäť lietať Ryanair. Linka do Odesy je aktuálne otvorená od 29. marca 2022 a lety do Londýna Lutonu predbežne prerušuje od 9. januára do 27. marca 2022. 

Linka Kyjev Zhuliany je momentálna otvorená celý január, február aj marec budúceho roka, a to každý pondelok a piatok.  Letisko zároveň cestujúcim odporúča sledovať webové stránky jednotlivých leteckých spoločností.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok