Fín svoju Teslu namiesto výmeny batérii vyhodil do vzduchu

TA3/SZ
27.12.2021 11:00

Fínsky majiteľ Tesly Model S sa rozhodol, že namiesto nákladnej výmeny batérii vo svojej Tesle ju vyhodí do vzduchu pomocou dynamitu.

Fín svoju Teslu namiesto výmeny batérii vyhodil do vzduchu
YouTube Pommijätkät

Tuomas Katainen bol majiteľom elektromobilu Tesla Model S z roku 2013. Všetko bolo v poriadku do momentu, kedy auto začalo vyhadzovať chybové hlášky a potrebovalo odťah do servisu. Majiteľ samozrejme zvolil oficiálne servisné stredisko Tesly, ktoré vykonalo prehliadku a diagnostiku auta. Verdikt bol jasný. Pre ďalšie správne fungovanie auta bolo potrebné vymeniť batériu, čo by nebol až taký problém, no auto už nedisponovalo zárukou, takže všetky náklady by znášal majiteľ.

Cenová kalkulácia za opravu sa zastavila na sume cca 20 tisíc eur, čo je naozaj veľká suma peňazí, ak ju má človek platiť po skončení záruky sám. Fínovi táto suma prišla taktiež vysoká, a tak sa rozhodol svoju Teslu namiesto rozpredania použiteľných dielov vyhodiť do vzduchu.

V prostredí kameňolomu umiestnil na svoju Teslu 30 kilogramov výbušného dynamitu a následne prišlo ohnivé a hlučné divadlo, ktoré rozmetalo Teslu na malé kusy. Výsledok a celý priebeh deštrukcie bol samozrejme zachytený na video, ktoré si môžte teraz spolu s nami pozrieť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok