Ken Block nadviazal novú spoluprácu s Audi. Prvým výsledkom je Audi S1 E-tron Quattro Hoonitron

TA3/SZ
19.12.2021 11:00

Ken Block je americký jazdec známi svojimi videami, kde driftuje po zavretých uliciach miest a na neobvyklých miestach. Najnovšia spolupráca s Audi už stihla priniesť prvé ovocie

Ken Block nadviazal novú spoluprácu s Audi. Prvým výsledkom je Audi S1 E-tron Quattro Hoonitron
Audi

Americký jazdec má v pláne natočiť další diel série Gymkhana, ktorý premenoval na Elektrikhana, keďže bude použité čisto elektrické auto, ktoré je do veľkej miery inšpirované Rally ikonou S1 Quattro. Inšpirácia je viditeľná najmä na rozmeroch a tvare predného splitteru, ktorý napomáha k lepšej aerodynamike.

Ďalším prvkom odkazujúcim na legendu je rozmerný zadný spojler. Závodnými špeciálmi je inšpirované aj bočné okienko, ktoré je veľmi malé a otvára sa posunutím do boku. Slúži primárne na vetranie kabíny počas jazdy alebo preteku.

Quattro v názve napovedá pohon všetkých štyroch kolies. Akým výkonom však jedinečná novinka disponuje prezradené nebolo. S veľkou pravdepodobnosťou bol použitý pohon z Formule E, ktorý má 680 koní. Či sa dohady naplnia uvidíme až pravdepodobne v novom videu série Gymkhana. Tím pracujúci na tomto projekte nemal veľa času, a tak sa množstvo procesov a postupov, ktoré trvajú obvykle aj rok a pól museli stihnúť za štyri týždne.

Audi Audi

Výroba samotného auta trvala približne 7 mesiacov. Ken povedal, že sa musel naučiť veľa nových vecí, pretože roztočiť auto v rýchlosti 150 kilometrov za hodinu bez použitia ručnej brzdy výhradne len s plynovým pedálom bol preňho úplne nový zážitok. Teraz zostáva už iba čakať na nové video v podaní Kena Blocka. Zatiaľ si však môžte pozrieť video z predstavenia elektrického špeciálu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok