TOP 10 relácií Téma dňa: Ktoré témy vás najviac zaujali počas uplynulého roka?

TA3
25.12.2021 12:00

Relácia Téma dňa je obľúbenou stálicou na obrazovkách Televízie TA3. Vždy sa snaží prinášať rôzne pohľady na rovnaké témy a dať priestor všetkým stranám. Aj vďaka tomu si už dlho udržiava svojich divákov. Pripomeňte si s nami témy, ktoré najviac zaujali aj čitateľov nášho portálu.

tema2_1.jpg
TA3

1. Očkovanie a tretia vlna pandémie / Prognóza Národnej banky Slovenska

Aj v Téme dňa počas uplynulého roka rezonovala téma pandémie koronavírusu. Tou najsledovanejšou reláciou za celý rok na našom webe bola Téma dňa z 22. júna, v ktorej o očkovaní a tretej vlne pandémie hovoril profesor Vladimír Krčméry. V druhej časti sme sa venovali Prognóze Národnej banky Slovenskej republiky, o ktorej bám viac podrobností povedal jej guvernér Peter Kažimír.

2. Ján Mikas chce tvrdšie opatrenia / Robert Fico chce predčasné voľby

Opatrenia, ktoré zaviedla vláda na konci novembra, chceli hygienici predĺžiť. Hlavný hygienik Ján Mikas hovoril tiež o tom, dokedy by mali opatrenia trvať a či sa podľa neho budú politici riadiť radami odborníkov, alebo si opäť nájdu svoje vlastné riešenie. Hosťom druhej časti relácie bol Robert Fico, ktorý hovoril o svojej snahe dopracovať sa k predčasným voľbám. 

3. Nižšie dane a peniaze pre menšiny / Nové povinnosti pre lekárov?

Podpredseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet Gyorgi Gyimesi a ekonomický expert Tomáš Meravý v našej relácii diskutovali o návrhoch daňovo-odvodovej reformy. V druhej časti sme s prezidentom Asociácie súkromných lekárov Mariánom Šóthom a prezidentom Slovenskej lekárskej únie špecialistov Andrejom Jancom hovorili o nových navrhovaných povinnostiach pre lekárov. 

4. V lockdowne všetci, alebo len antivaxeri? / Predpoveď prof. Krčméryho sa splnila

Minister obrany Jaroslav Naď už v novembri v našej relácii hovoril o povinnom očkovaní a o tom, že by ho podporil. A to aj napriek tomu, že je to nepopulárne rozhodnutie. Potvrdil tiež, že očkovaní by si zaslúžili výhody, pretože sa správajú zodpovedne. V druhej časti sme hovorili s profesorom Krčmérym o tom, že jeho slová o ďalšej vlne a obmedzeniach sa naplnili.

5. Núdzový stav a otvorené kostoly

S poslancami Milanom Vetrákom, Ľubošom Krajčírom, Matúšom Šutajom Eštokom a Ľubošom Blahom sme vo februári rozoberali, aká situácia čaká Slovensko v najbližšom čase. Práve vtedy bolo jendou z najdôležitejších tém predlžovanie núdzového stavu. Na druhej strane sa ale ozývali hlasy, ktoré volali napríklad po otváraní kostolov. Jedným z dôvodov bolo aj to, že kostoly majú pozitívny vplvy na ľudskú psychiku.

6. Núdzový stav a E-karanténa

Na začiatku roka bola jednou z možností na kontrolu šírenia covidu aj e-karanténa. Ako jediné efektívne riešenie sa totiž ukazovalo znižovanie mobility a prísna izolácia nakazených, ako aj tých, ktorí patria do rizikových skupín. Na otázky, či je potrebné zaviesť zákaz nočného vychádzania a či by e-karanténa pomohla, odpovedali v Téme dňa lekári a zároveň poslanci Národnej rady Richard Raši, Eva Horváthová a Vladímír Baláž.

7. Čaputovej šach, Sulíkov mat?/ Čaká Matoviča osud Fica?/ Vymenili sme Pfizer za Sputnik?

V marci sa začalo vážnejšie hovoriť o výmene na poste predsedu vlády. Igora Matoviča vtedy nepodržal ani jeden z jeho koaličných partnerov. Situáciu pre nás zhodnotila politologička Aneta Világi a k téme sa vyjadrili aj predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico a poslankyňa za stranu Za ľudí Andrea Letanovská.

8. Rozpad vlády/ Maturity nebudú/ Rok na MŽP/ Východiská z koaličnej krízy

Vláda v zložení OĽaNO, SaS, Sme rodina a Za ľudí si na začiatku roka prešla poriadne turbulentným obdobím. Jedným z vyvrcholení bolo podanie demisie zo strany Richarda Sulíka. V Téme dňa sa o situácii s nami rozprával minister školstva Branislav Gröhling, minister životného prostredia Ján Budaj a politický analytik Eduard Chmelár.

9. Budaj o bezpečnostnej rade štátu / Elitní policajti za mrežami / PPA na ceste k očiste

Ako je možné, že skončili elitní policajti za mrežami? Znížili sa k manipulovaniu svedeckých výpovedí? Aj na tieto otázky nám v Téme dňa odpovedali minister Ján Budaj a poslanci Matúš Šutaj Eštok a Lukáš Kyselica. V druhej časti relácie sme s novým riaditeľom Pôdohospodárskej platobnej agentúry Jozefom Kissom o ceste PPA k očiste.

10. K 500 eurám pridal Matovič ešte 100 / Zatváranie škôl rozčuľuje B. Gröhlinga / Ako sa dá dostať k lekárovi?

Ani s koncom roka neprišlo pokojnejšie obdobie. Igor Matovič opäť rozbúril diskusiu, keď navrhol odmenu za očkovanie pre seniorov. Minister školstva zasa nebol spokojný s tým, že hoci sa vláda dohodla, že školy ostanú otvorené, regionálni hygienici ich jednu po druhej postupne zatvárali. Aj o týchto témach sme sa rozprávali s našimi hosťami, ktorými boli Peter Kremský (OĽaNO), predseda Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti, Ladislav Kamenický (Smer-SD), bývalý minister financií, Igor Kašper (Sme rodina), poslanec, Kristián Krivda z Aliancie stredoškolákov a Monika Palušková z Aliancie všeobecných lekárov Slovenska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok