PR správa

Kaufland prijal záväzok, že od budúceho roka neumožní predaj živých kaprov

PR
23.12.2021 11:29

Ohľaduplné zaobchádzanie so zvieratami pri ich chove, preprave a spracovaní – to je len jeden z mnohých záväzkov zodpovednosti spoločnosti Kaufland v rámci trvalej udržateľnosti. Aj z tohto dôvodu sa reťazec rozhodol od budúceho roka neprenajímať svoje priestory na predaj živých kaprov.

Kaufland prijal záväzok, že od budúceho roka neumožní predaj živých kaprov
PR

Spoločnosť Kaufland sa dlhodobo angažuje pri aktivitách spojených s dobrými životnými podmienkami všetkých druhov zvierat a rovnaký prístup vyžaduje aj od svojich dodávateľov. Pokiaľ ide o sortiment rýb, v záujme ochrany morského biotopu sa zasadzuje za čisté moria, udržateľný a ekologický rybolov a ekologickú akvakultúru.

Živé kapry reťazec vo svojom sortimente neponúka a od nového roka neumožní ich predaj v priestoroch pred predajňami ani iným predajcom. „Téma životných podmienok zvierat je pre nás už roky veľmi dôležitá a neustále sa snažíme rozširovať naše aktivity v tejto oblasti. Pokiaľ ide o ryby, tak v  spolupráci so Slobodou zvierat pripravujeme informačné materiály, v ktorých vysvetľujeme zákazníkom, ako s nimi čo najhumánnejšie zaobchádzať. Zároveň sa naša spoločnosť tento rok rozhodla, že najneskôr do 1. 1. 2022 ukončí, a zároveň nebude umožňovať ani tretím osobám, predaj živých kaprov. Je to pre nás ďalší prirodzený krok k ešte zodpovednejšiemu konaniu,“ vysvetľuje Samuel Machajdík, hovorca spoločnosti Kaufland Slovensko.

Celé znenie záväzku spoločnosti Kaufland sa nachádza tu: kaufland.sk/koniec-predaja-zivych-kaprov

Spoločnosť Kaufland zároveň vyberá svoj pestrý a trvalo udržateľný sortiment rýb podľa prísnych smerníc. V rámci zodpovedného konania venuje pozornosť množstvu rýb v moriach a nepredáva veľmi ohrozené druhy. Dlhodobo nabáda zákazníkov k tomu, aby si všímali pečate trvalej udržateľnosti pri svojich nákupoch. Pri čerstvých rybách, morských plodoch, trvanlivých či mrazených rybích výrobkoch prihliadame na to, aby pochádzali z certifikovaného rybolovu. Od všetkých zmluvných dodávateľov požadujeme absolútnu transparentnosť.

Aktuálne nájdu zákazníci v širokom sortimente rýb napríklad certifikovaného lososa, pražmu, tresku, pstruha aj spomínaného kapra, dokopy  až 40 druhov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok