V Británii padol ďalší rekord. Krajina hlási po prvý raz viac ako 100-tisíc nových prípadov nákazy koronavírusom

22.12.2021 18:07

Spojené kráľovstvo zaznamenalo za uplynulých 24 hodín viac ako 100-tisíc nových potvrdených prípadov nákazy koronavírusom. Ide o najvyšší počet od začiatku pandémie.

Za týždeň sa v Anglicku nakazil každý 25. človek. Infekcií pribudlo aj medzi školákmi
TASR/AP

Informovala o tom v stredu televízia Sky News. Za uplynulých 24 hodín bolo hlásených celkovo 106.122 nových prípadov. Denná bilancia tak v krajine po prvý raz prekročila stotisícovú hranicu. Zaznamenaných bolo aj ďalších 140 úmrtí súvisiacich s ochorením Covid-19. 

Nárast počtu prípadov má na svedomí nový variant omikron, uvádza Národná zdravotná služba. Televízia BBC podotkla, že britský premiér Boris Johnson zatiaľ neoznámil, či po Vianociach zavedenie nové opatrenia s cieľom zabrániť rýchlemu šíreniu nového infekčnejšieho variantu.

Británia je podľa agentúry AFP jednou z najviac zasiahnutých krajín, čo sa týka koronavírusu, v Európe. Od začiatku pandémie úrady potvrdili takmer 150-tisíc obetí covidu a testy odhalili viac ako 11 miliónov prípadov nákazy.

Tamojšia vláda nalieha na verejnosť, aby neváhala a dala sa zaočkovať treťou dávkou vakcíny. Podľa aktuálnych štatistík bolo preočkovaných vyše 30 miliónov obyvateľov ostrovného kráľovstva. Z toho vyše šesť miliónov ľudí dostalo za posledný týždeň posilňujúcu tretiu dávku vakcíny. Len v utorok dostalo takzvaný "booster shot" 968.665 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok