Situácia s omikronom v Británii je vážna. Starosta Londýna vyhlásil v meste stav mimoriadnej udalosti

TA3 TASR
18.12.2021 18:05

Starosta Londýna Sadiq Khan vyhlásil v sobotu v britskom hlavnom meste stav mimoriadnej udalosti (major incident), a to v dôsledku šírenia koronavírusového variantu omikron.

Situácia s omikronom v Británii je vážna. Starosta Londýna vyhlásil v meste stav mimoriadnej udalosti
TASR/AP

V Londýne bolo za posledných sedem dní potvrdených viac ako 65-tisíc nových prípadov nákazy koronavírusom a za posledných 24 hodín to bolo 26.418 prípadov, čo je najvyšší počet od začiatku pandémie.

Podľa AFP je "major incident" definovaný ako udalosť s celým radom vážnych následkov, ktorá si vyžaduje implementáciu špeciálnych opatrení a je zameraná na pomoc úradom, aby sa navzájom podporovali pri znižovaní prerušenia služieb v meste. Khan vyhlásil stav mimoriadnej udalosti aj 8. januára, počas predchádzajúcej vlny vírusu, ale o mesiac neskôr ho zrušil, pretože počet prípadov klesol.

"Nárast prípadov variantu omikron v našom hlavnom meste je veľmi znepokojujúci, takže opäť z dôvodu hrozby Covid-19 vyhlasujeme pre naše mesto stav mimoriadnej udalosti," oznámil Khan.

"Je správne, že kľúčové agentúry v Londýne úzko spolupracujú, aby minimalizovali vplyv na naše mesto, a pomáhajú pri ochrane životne dôležitého programu očkovania," doplnil starosta. Británia zaznamenala rekordný počet prípadov už tretí deň po sebe, čo si vyžiadalo zavedenie nových opatrení, dodala AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok