Nechty potrebujú v zime špeciálnu starostlivosť: Takto predídete ich lámaniu

TA3/zm
3.1.2022 08:00

Nielen vlasy a pleť, ale aj nechty v chladnom počasí trpia a strácajú na kvalite. Aby sa vám nelámali a netvorili bolestivé zádery, venujte im špeciálnu pozornosť.

Nechty potrebujú v zime špeciálnu starostlivosť: Takto predídete ich lámaniu
Pexels/Valeria Boltneva

Prechody z tepla do zimy, ale aj nosenie rukavíc zdraviu našich nechtov neprospieva. Stačí malé ťuknutie, a to, čo by za bežných okolností vaše nechty zvládli, teraz končí zlomením. Doprajte si preto okrem manikúry aj extra starostlivosť, ktorá vaše ruky ochráni pred nástrahami mrazivého počasia.

Olejové zábaly

Lámanie a štiepenie nechtov v zime vzniká nedostatočnou hydratáciou. Vodu nechtom najlepšie dodáte pomocou olejových prípravkov, ktoré dokonca nemusia byť špeciálne. Pokojne si na pomoc zoberte telový alebo vlasový prípravok na báze oleja a pravidelne, ideálne každý večer namažte nechty a okolie.

Oleje prenikajú oveľa hlbšie do štruktúry kože a nechtov, preto ich uprednostnite pred krémami. Tie si pokojne v kozmetickej taštičke ponechajte, ale skôr pre hydratáciu pokožky rúk.

Nevynechávajte lakovanie

Možno máte manikúru neustále a možno patríte medzi ženy, ktoré lakom na nechty neholdujú. V zime však môžu vaše nechty zachrániť tým, že ich spevnia. V prípade nanášania farebného laku nikdy nezabúdajte ani podkladovú bázu. A ak nechcete na svojich nechtov farby, postačí pre fixáciu nechtov aj obyčajný priesvitný lak.

Náš tip:

V zime nechty skracujte. Ak ich nebudete mať príliš dlhé, znížite tým riziko lámavosti.      

Peeling pre nechty

Bonusom v starostlivosti o nechty v zime je aj peeling. Nemusíte vidieť súvislosť na prvý pohľad, ale podobne ako je to pri pokožke tváre či tela, aj na nechtoch sa držia odumreté kožné bunky, ktoré im zbytočne uberajú na sile.

Ak nemáte doma špeciálny kozmetický produkt, pripravte si peeling aj z bežných surovín. Vyskúšať môžete morskú soľ s kokosovým alebo olivovým olejom. Ideálne je peeling na nechty používať, keď sú odlakované a potom ich dobre nakrémovať.

Témy: zima Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok