Volkswagen ID.5 spoznal slovenské ceny. Na akej sume začína základná verzia?

TA3/SZ
20.12.2021 18:30

ID.5 je štýlová kupé verzia modelu ID.4. Ide o plne elektrické SUV od automobilky Volkswagen, ktoré je príbuzným modelom Audi Q4 Sportback. Koľko bude stáť na Slovensku?

Volkswagen ID.5 spoznal slovenské ceny. Na akej sume začína základná verzia?
Volkswagen

Cenovka za šýlové kupé ID.5 začína na slovenskom trhu na sume 46890 eur. Cenový rozdiel základných verzii v porovnaní s ID.4 tak činí 3100 eur. ID.5 v prevedení Pro za 46890 eur je poháňaný jedným elektromotorom s výkonom 174 konských síl a dojazdom 516 kilometrov podľa WLTP. V základe dostanete palubnú nabíjačku s výkonom 11 kW a rýchlonabíjaním s výkonom až 135 kW.

Samozrejmosťou sú napríklad parkovacie senzory, adaptívny tempomat, alebo automatická klíma. Taktiež dostanete všetky okná s elektrickým ovládaním, ambientné podsvietenie, LED svetlá, 12 palcový displej infotaimentu, alebo bezdrôtové nabíjanie mobilu.

Model Pro Performance má výkon vyšší o 30 konských síl. Je však drahší o 1500 eur a disponuje rovnakou výbavou ako nižšia verzia. Vylepšenie tak spočíva vo výkone.

Id5 Volkswagen

Vrchol ponuky je tvorený verziou GTX, ktorá začína na sume 56290 eur. GTX má vo výbave dva elektromotory so spoločným výkonom 299 konských síl. Poháňané sú v tejto verzii samozrejme obe nápravy. Výbava taktiež obsahuje LED svetlomety s technológiou IQ.Light, ktorá zabraňuje oslňovaniu protiidúcich vozidiel diaľkovými svetlami.

Ďalej je vo výbave samozrejmosťou vyhrievané čelne sklo, trojzónová klimatizácia, predné vyhrievané sedadlá či 20 palcové disky kolies. Pamäťové sedadlá s funkciou masáže nájdete v balíku Top Sport Plus, ktorý obsahuje napríklad aj kožený volant a stojí 3250 eur.

Id5 Volkswagen

Za 1320 eur môžte mať infotainment balík s head-up displejom s rozšírenou realitou a lepšími reproduktormi so subwooferom. Balík Assistance za 1320 eur obsahuje parkovaciu kameru a parkovací asistent, alarm na zabezpečenie a podsvietené vonkajšie kľučky dverí. Do každej verzie je možné taktiež priplatiť športový podvozok za 360 eur, ktorý disponuje aj progresívnym riadením. Adaptívne pruženie a volič jazdných režimov obsahuje balík Sport paket plus, za ktorý si značka pýta 1170 eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok