Volkswagen predstavil svetu svoje prvé, plne elektrické SUV kupé

TA3/SZ
12.11.2021 17:00

SUV-čka s kupé karosériou sú aktuálne predajným hitom a spôsobili doslova ošiaľ medzi zákazníkmi. Volkswagen túto popularitu taktiež vníma a predstavuje svoje prvé elektrické SUV kupé ID.5

Volkswagen predstavil svetu svoje prvé, plne elektrické SUV kupé
Volkswagen

Volkswagen opäť rozširuje svoje portfólio elektrických vozidiel ID. Po modeloch ID.3 a ID.4 predstavuje značka ďalšie elektrické SUV, ktoré síce zdieľa rovnakú podvozkovú platformu ako ID.4, no karoséria bola pretvorená na kupé tvar s výrazne klesajúcou strechou v zadnej časti auta.

Id5 Volkswagen

Klesajúca línia strechy a krátke previsy len podčiarkujú svieži a športový dizajn. Čo však ale treba povedať je zachovaný komfort pre zadných pasažierov, pretože klesajúca línia strechy spôsobila len o 12 milimetrov nižší strop v porovnani s ID.4, čo je viac ako pozoruhodné. Celková dĺžka novinky je 4599 milimetrov. Verzia GTX je kratšia o 17 milimetrov.

Id5 Volkswagen

Koeficient odporu vzduchu dosahuje hodnotu len 0.26, čo v kombinácii so 77 kWh batériou tvorí dojazd 540 kilometrov. Verzia GTX disponuje dojazdom 497 kilometrov. Nižší dojazd je spôsobený vyšší výkonom, konkrétne 220kW. Táto verzia má pohon oboch náprav. Novinkou je aktualizácia systému auta a možnosť dokupovania rôznych aplikácii vzduchom (over the air). Interiér zdobí dvojica displejov a pôsobí minimalistickým dizajnom, ktorý sa ku konceptu elektromobilov vyslovene hodí.

Id5 Volkswagen
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok