Sprísnenie pravidiel na hraniciach. Do Rakúska sa dostanú už iba ľudia s treťou dávkou vakcíny

TA3
20.12.2021 12:31

Cestovanie do Rakúska sa opäť skomplikovalo. Naši susedia sprísnili pre omikron pravidlá na hraniciach. Potrebný je stále doklad o očkovaní, avšak po novom je nevyhnutná aj tretia dávka vakcíny.

Na územie Rakúska smú po novom vstúpiť iba osoby, ktoré predložia doklad o očkovaní proti ochoreniu Covid-19 alebo o jeho prekonaní (tzv. pravidlo 2G) a taktiež negatívny PCR test nie starší ako 72 hodín alebo doklad o podaní tretej dávky vakcíny. V opačnom prípade musia ísť okamžite do karantény až do negatívneho testu na koronavírus. V tomto prípade je povinná elektronická registrácia (Pre-Travel-Clearance).

Výnimku majú tehotné ženy a osoby, ktoré sa nemôžu zaočkovať zo zdravotných dôvodov. V takýchto prípadoch je však potrebné potvrdenie od lekára. Osobitné pravidlá platia aj pre deti.

Pendlerov sa naďalej týka pravidlo 3G, teda musia preložiť buď doklad o očkovaní, prekonaní ochorenia alebo negatívny výsledok PCR testu.Pre osoby iba prechádzajúce cez Rakúsko tieto opatrenia neplatia, avšak musia sa podľa slovenského ministerstva zahraničných vecí preukázať cestovným lístkom, prípadne prehlásením.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok