Prezidentka a Heger pripúšťajú povinné očkovanie. Sme rodina ho nepodporí

TA3
19.12.2021 18:38

Povinné očkovanie je podľa prezidentky krajné riešenie. Myslí si však, že Slovensko sa tomuto kroku nebude môcť vyhnúť. Zhoda na tom nie je ani v koalícii. Premiér Eduard Heger je napríklad skôr za povinné očkovanie ľudí vo veku 60 plus. Nevylúčil však ani povinnú vakcináciu podľa profesie. Šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár o tom nechce počuť vôbec.

O povinnom očkovaní sa na Slovensku hovorí už niekoľko týždňov. Koalícia zatiaľ ale jasné stanovisko nepovedala, každý z lídrov má totiž iný názor. "Začnime so skupinou 60 plus, toto sú ľudia, ktorí napĺňajú nemocnice," uviedol premiér Eduard Heger v relácii V politike.

Šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár naopak o povinnom očkovaní počuť nechce. "Sme rodina nepodporí povinné očkovanie, ani hlasmi na vláde, ani v parlamente," uviedol Kollár. Hnutie sa prikláňa skôr k ďalšiemu finančnému odmeňovaniu ľudí, aké navrhol minister financií Igor Matovič.

Ďalšie peniaze pre seniorov však už podľa Hegera nebudú, aj preto tvrdí, že jedinou cestou zostane len povinné očkovanie. Podobného názoru je aj prezidentka Zuzana Čaputová. Chcela by však otvoriť diskusiu o tom, akých skupín by sa malo týkať.

Povinné očkovanie nepodporujú ani opozičné strany Smer a Hlas. Podľa Petra Pellegriniho by išlo o zásah do práv ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok