Renault pripravuje nástupcu modelu Kadjar. Predstavený by mal byť už onedlho

TA3/SZ
17.12.2021 18:30

Renault čoskoro ukáže svetu nástupcu modelu Kadjar, ktorý prinesie okrem nového dizajnu aj zmenu názvu. Novinka bude niesť meno Austral

Renault pripravuje nástupcu modelu Kadjar. Predstavený by mal byť už onedlho
Renault

Názov Austral vychádza zo slova australis, ktoré znamená v preklade južný, čo má predstavovať farby a teplo južnej pologule. Taktiež má názov nabádať k dobrodružstvu na cestách. Čo všetko je zatiaľ o novinke známe? Svetu by mala byť predstavená už onedlho a na trhu sa objaví v prvej polovici roku 2023.

Austral bude zdieľať podvozkovú platformu CMF-C s novým Nissanom Qashqai. Dĺžka auta by mala byť na úrovni 4.5 metra a technika by mala byť taktiež zdieľaná s novým Qashqaiom. Určitá podobnosť týchto modelov bude aj po dizajnovej stránke. Podobná filozofia bola použitá aj pri predchádzajúcej generácii modelov.

Podvozková platforma napovedá aj motorizácie pod prednou kapotou. Podľa všetkého uvidíme v novinke agregát 1.3 TCe, ktorý by mal byť obohatený o 12 voltovú hybridnú technológiu. V ponuke by nemal chýbať ani hybrid s názvom E-Tech a plug-in hybridná, zo siete nabíjateľná verzia.

Časom pribudnú aj iné motorizácie a Austral poskytne aj matrix LED svetlomety, moderné technologické prvky výbavy, alebo aj natáčaciu zadnú nápravu so systémom 4Control, ktorý pomáha nie len pri manévrovaní v nízkych rýchlostiach. 4Control je nápomocný aj pri vyšších rýchlostiach, kedy pomáha pri vyrezávaní zákrut a zlepšuje stabilitu a agilitu auta.

Značka zverejnila aj krátku upútavku na model Austral, no na bližšie informácie a technické špecifikácie si budeme musieť ešte nejaký ten čas počkať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok