V Taliansku sa opäť zrútila budova. Pohotovostné služby z trosiek zachránili ženu

TA3 TASR
14.12.2021 13:22

Obytná budova neďaleko Ríma sa v utorok ráno sčasti zrútila – len niekoľko dní po podobnom, tragickom prípade na talianskom ostrove Sicília, kde ešte stále prebiehajú záchranné práce.

vlajka zástava taliansko 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Tento druhý prípad sa stal v utorok ráno v malom meste Rocca di Papa juhovýchodne od talianskej metropoly Rím, uviedol protipožiarny zbor. Pohotovostné služby zachránili z trosiek ženu a dopravili ju do nemocnice. Vyšetrovatelia majú podozrenie, že čiastočné zrútenie domu spôsobil výbuch zapríčinený únikom plynu.

Únik plynu je podľa názoru expertov aj príčinou spomínaného víkendového zrútenia obytnej budovy v meste Ravanusa neďaleko Agrigenta na Sicílii. Záchranári sa tam naďalej snažia nájsť dvoch ľudí, ktorí sú stále nezvestní, a prehľadávajú trosky.

Video zachytávalo pomocníkov, ako za použitia stavebných vozidiel prehľadávajú trosky zasiahnutej budovy aj okolitých domov, ktoré výbuch tiež poškodil. V pondelok našli v troskách štyri telá, takže celkový počet obetí kolapsu stúpol na sedem.

Nešťastie sa stalo v sobotu neskoro večer, keď nastal mohutný výbuch, ktorý podľa odhadu expertov spôsobil únik plynu zapríčinený chybným potrubím. Explózia viedla k zrúteniu štvorposchodovej budovy, pričom čiastočne zničené boli aj ďalšie susedné budovy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok