Na juhu Sicílie sa po výbuchu plynu zrútila budova, hlásia obete a zranených

TA3 TASR
12.12.2021 08:13

V meste Ravanusa na juhu Siciílie sa zrútila štvor-poschodová budova. Malo sa v nej nachádzať 12 ľudí z toho minimálne dvaja zomreli. Informácie o počtoch obetí a nezvestných sa však rozchádzajú. Na mieste totiž stále zasahujú záchranné zložky.

Najmenej traja ľudia prišli o život pri úniku metánového plynu, ktorý explodoval a spôsobil zrútenie niekoľkých budov na Sicílii, informovala v nedeľu agentúra DPA s odvolaním sa na talianskych záchranárov.

Tí vytiahli tri mŕtve telá spod sutín a zachránili dve ženy. Ďalších šesť ľudí je nezvestných. Podľa príslušníkov hasičského zboru šlo o "veľmi rozsiahly" únik plynu, ktorý sa naakumuloval v podzemných priestoroch. V dôsledku explózie sa zrútili v meste Ravanusa tri budovy a ďalšie tri sú poškodené. "Plyn sa mohol vznietiť privolaním výťahu," veliteľ hasičského zásahu Giuseppe Merendino povedal pre miestnu agentúru ANSA.

Jedna zo zachránených žien utrpela menšie zranenia a previezli ju do nemocnice, kde zistili, že má bližšie nespresnené zlomeniny, píše agentúra. Druhá žena je jej sestra, ktorú vytiahli z trosiek budovy o niekoľko hodín neskôr. Jej zdravotný stav zatiaľ nešpecifikovali. Podľa starostu Ramanúzy medzi nezvestnými nie sú žiadne deti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok