Pre zápach plynu v rôznych častiach Bratislavy prijala SPP viac ako 80 hlásení. Čo zistili plynári a hasiči?

TA3 TASR
9.12.2021 10:21

Pre zápach plynu, ktorý obyvatelia Bratislavy cítili v stredu večer na viacerých miestach hlavného mesta, prijala SPP - distribúcia na svojej poruchovej linke vyše 80 hovorov. Uviedol to hovorca spoločnosti Milan Vanga.

Slovenský plynárenský priemysel SPP 1140 (TASR)
TASR

"V stredu o 20.08 h bol zaznamenaný prvý hovor na poruchovú linku o zápachu plynu na Nobelovej ulici v bratislavskom Novom Meste. Hlásenia postupne pribúdali. Z vyše 80 hovorov sme zaevidovali 14 rôznych lokalít," spresnil hovorca. Postupne zápach evidovali aj na Kramároch, Kolibe, v Lamači, Dúbravke aj Devínskej Novej Vsi. O zápachu informovala aj mestská časť Ružinov.

"Pracovníci SPP - distribúcia v spolupráci s Hasičským a záchranným zborom Bratislava premerali koncentráciu plynu vo všetkých predmetných lokalitách s negatívnym výsledkom na prítomnosť plynu," podotkol Vanga. Hovory na poruchovú linku ustali zhruba o 22.15 h. Únik plynu nenamerali hasiči a plynári ani na jednom z hlásených miest.

Mestské časti Dúbravka, Lamač či Ružinov v stredu večer informovali svojich obyvateľov prostredníctvom sociálnej siete o zápachu plynu, ktorého zdroj nie je známy. Ľudom odporúčali zavrieť si okná a ostať vo svojich domovoch. Podľa starostu Dúbravky Martina Zaťoviča sa večer okrem iného zisťovalo, či zápach neunikol z prechádzajúceho nákladného vlaku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok