Po vážnej autonehode prekonal klinickú smrť. Momentálne je motivačný rečník a prednáša pred stovkami ľudí

TA3
10.12.2021 22:52

Od malička bol závislý na športe. Vybral si futbal, s ktorým vstával aj chodil spať. Postupne sa prepracoval do seniorského A tímu, kde hral najvyššiu slovenskú súťaž. Posledný polrok pred jeho životným zlomom hosťoval v Senici a začali prichádzať rôzne zaujímavé futbalové ponuky zo zahraničia. Zároveň si dokončoval vysokú školu. Dva týždne po promóciách cestou na tréning sa Tomášov prvý život skončil. Mal vážnu autonehodu, prekonal klinickú smrť.

klub_6.jpg
TA3

Pôsobí ako motivačný rečník

Momentálne pôsobí ako inšpiratívny rečník. Na prednášky sa pripravuje rôznymi spôsobmi. „V prvom rade záleží, aké je to publikum,“ uviedol. Prednáša na firemných akciách alebo aj na veľkých eventoch, kde je tisíc alebo 2-tisíc ľudí. „Na veľkých eventoch, kde máš toľkoto ľudí sa nemôžeš snažiť o nejakú diskusiu, musí to mať úvod, jadro, záver,“ poznamenal.

Počas prednášok má svoje posolstvá, ktoré ľudom prezentuje a ktoré ho život za dvadsať rokov na vozíčku naučil. „Ja rozprávam to, čo som zažil,“ podotkol. Kritizoval motivačných rečníkov, ktorí sa oblečú do obleku a rozprávajú vymyslené veci, ktoré nezažili. 

„Mne človek skôr uverí, keď vie, že som to zažil, keď mu to objasním, lebo ja to poviem, prečo som to zažil, keďže ma to život naučil“ dodal. Úspešný rečník je podľa neho taký, ktorý ma príbeh. „Ja ten príbeh mám a na základe toho viem, čo ma to naučilo a na základe tých skúseností, čo mám, tak to odovzdávam,“ skonštatoval.

Najčastejšia vec, čo ľudí momentálne trápi a s ktorou im on svojimi prednáškami pomáha, je strach. „Je to strach niečo zmeniť, niekomu niečo povedať, niečo urobiť a podobne,“ poznamenal. Pre Tomáša Masaryka je strach iba výzva. Veľa ľudí má podľa neho v dnešnej dobe strach napríklad z pohovorov. „Ľudia tam idú s neistotou a nainštalujú si do hlavy výsledok už dopredu,“ podotkol.

Tomáš Masaryk spomenul, že si pomocou toho, že nemal strach, našiel aj prácu. „Jedného dňa som sadol do lietadla, zaletel do druhej krajiny, kde som mal na letisku tri hodiny rozhovor a letel som naspäť.“ Pokračoval, že tam nešiel zo strachu, ale išiel tam s tým, že ho buď vezmú, alebo nie.

Celú reláciu Klub TA3 si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok