Odmien sa nedočkajú, aj keď sú očkovaní. Nespokojní ľudia tvrdia, že je to nespravodlivé

TA3
10.12.2021 13:06

Parlament schválil vyplácanie 200 alebo 300 eurových odmien pre zaočkovaných seniorov. Ozývajú sa nám však nespokojní občania, ktorí sú riadne zaočkovaní, ale nastavené podmienky aj tak nespĺňajú. Od štátu teda nedostanú ani euro, čo považujú za veľmi nespravodlivé.

Nárok na 300 eur majú podľa zákona ľudia nad 60 rokov, ktorí dostanú tretiu dávku vakcíny do konca roka alebo sa na ňu aspoň zaregistrujú a zaočkujú sa do 15. januára. 200-eurová odmena zase čaký tých, ktorí dostali druhú dávku od 30. júna do 31. decembra alebo sa do konca roka na túto dávku zaregistrujú a očkovanie absolvujú do 15. januára.

Nastavené termíny však spôsobili to, že mnohí zaočkovaní seniori podmienky nemôžu splniť. "Podľa podmienok, aké schválili, nedostanem nič. Druhú dávku som dostala 27. mája, keď ma na ňu zavolali. Tretiu dávku nemám, lebo mi ju nedali, keď som chcela. A keď mi ju už chceli dať, dostala som covid. Takže 3. dávka neprichádza do úvahy do 15. januára," napísala jedna z diváčok v maili pre TA3.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský reagoval s tým, že sa týmito podnetmi budú zaoberať. Môže sa však stať, že niektorí zaočkovaní seniori peniaze nedostanú. "Situácia je nová, budeme musieť na ňu reagovať. Je možné, že niektorí sa s tým budú musieť jednoducho zmieriť," uviedol Lengvarský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok