Virtuálny summit sa skončil. Biden bude telefonovať aj európskym lídrom

TA3 TASR
7.12.2021 19:28

Virtuálny summit amerického prezidenta Joea Bidena a jeho ruského náprotivku Vladimira Putina sa skončil. Rokovanie trvalo dve hodiny, informovala agentúra RIA Novosti.

Biden a Putin ukončili prvé kolo rokovaní, pokračujú v rozšírenom formáte
TARS/AP

Biden bude v utorok po ukončení rozhovoru s Putinom ešte telefonovať s najvyššími predstaviteľmi Británie, Francúzska, Nemecka a Talianska. Oznámil to Biely dom, ktorý citovala agentúra AFP.

Tento telefonát má nadväzovať na obdobný pondelkový telefonát medzi Bidenom a európskymi lídrami. "Lídri sa dohodli, že ostanú v úzkom kontakte v súvislosti s koordinovaným a komplexným prístupom ohľadom odpovede na zhromažďovanie ruských vojsk pri hraniciach Ukrajiny," uviedol Biely dom.

Témy rozhovoru Putin a Bidena zatiaľ nie sú známe, keďže sa virtuálny summit konal bez účasti novinárov. Podľa ruských médií rokovaniam zrejme dominovali téma napätia v súvislosti s Ukrajinou a rozširovaním NATO smerom na východ.

Utorkové rokovanie lídrov Ruska a USA je v poradím piatym rozhovorom oboch prezidentov, odkedy sa Biden ujal svojej funkcie. Putin s Bidenom predtým spoločne rokovali na júnovom summite v Ženeve a niekoľkokrát spolu tiež telefonovali, pripomína TASS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok