Zapojte aj partnera: Spoločné upratovanie údajne vedie ku šťastnému vzťahu

TA3/zm
11.12.2021 10:00

Upratovanie spolu s partnerom je vraj aktivitou, ktorá vám môže zabezpečiť spokojný vzťah. Sviatočné obdobie a veľké predvianočné upratovanie je ako stvorené na to, aby ste to vyskúšali.

Zapojte aj partnera: Spoločné upratovanie údajne vedie ku šťastnému vzťahu
Profimedia

Upratovanie a staranie sa o domácnosť už dávno nie je doménou žien a aj páni prikladajú ruku k dielu. Alebo by aspoň mali, pretože to môže pomôcť kvalite vzťahu, ukázal nedávny prieskum

Rozdelené úlohy

Na úvod si treba ujasniť, že pod spoločným upratovaním sa nemyslí iba ak túto činnosť vykonávate so svojou polovičkou súčasne. Nemusí to vyzerať tak, že vy umývate dlážku a on vám prepiera handru. To rozhodne nie. 

Podľa prieskumu Pew Research Centrum chce mať až 62 percent párov jasne rozdelené role, čo robí žena, a čo zas muž. Je prirodzené, že keď sú domáce práce jasne pridelené, nevzniká toľko konfliktov. Každý predsa vie, čo má robiť.

Ťažké začiatky

Ak vám zatiaľ rozdelenie úloh v domácnosti nejde, nezúfajte. Podľa ďalšieho zaujímavého výskumu partnerstvo funguje v duchu hesla „ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku“.

Kalifornská štátna univerzita zverejnila výsledky dlhodobého skúmania párov, ktoré potvrdzujú, že akékoľvek konflikty v úvode minimalizujú nezhody neskôr.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok