V španielskej Malage potvrdili covid 68 pracovníkom nemocnice. Zúčastnili sa vianočného večierku

TA3 TASR
7.12.2021 00:00

Nákazu koronavírusom potvrdili u 68 pracovníkov jednotky intenzívnej starostlivosti univerzitnej nemocnice v španielskej Malage, ktorí sa minulý týždeň zúčastnili na vianočnom večierku.

Španielsko spain koronavirus 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Informoval o tom v pondelok na svojej webovej stránke denník El País. Ide najmä o personál nemocnice vrátane lekárov. Vianočný večierok, ktorý sa konal v jednej reštaurácii v Malage, navštívilo minulú stredu 173 osôb. Účastníci predtým museli mať negatívny antigénový test.

Všetky nakazené osoby boli plne zaočkované a majú len mierne príznaky alebo sú bezpríznakové. Vznik ohniska spôsobil na jednotke intenzívnej starostlivosti problémy s personálom. Zatiaľ však na pokrytie výpadku nebolo potrebné zapojiť pracovníkov z iných oddelení, píše El País.  

To, kde sa nákaza medzi pracovníkmi hromadne rozšírila, ešte podľa zdravotníckych úradov nie je známe. Mohlo sa tak stať na spomínanom večierku. Niektoré z antigénových testov mohli podľa pracovníkov poskytnúť falošný negatívny výsledok. Ohniskom mohla byť podľa zdravotníkov aj ďalšia spoločenská udalosť z 28. novembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok