Odchádzajúca česká vláda dokončila vyhlášku o povinnom očkovaní. Nový kabinet ju však plánuje zrušiť

TA3 TASR
6.12.2021 18:47

Odchádzajúca česká vláda dokončila vyhlášku o povinnom očkovaní. Nastupujúca vládna koalícia s ňou však nesúhlasí.

Minister Vojtěch bude od novembra veľvyslancom vo Fínsku
TASR/AP

"Ministerstvo zdravotníctva dokončilo vyhlášku o povinnom očkovaní," povedal odchádzajúci minister zdravotníctva Adam Vojtěch po rokovaní vlády. Do konca týždňa by podľa neho mala vyjsť v zbierke zákonov.

Vláda odchádzajúceho premiéra Andreja Babiša trvá na zavedení povinného očkovania. Nová nastupujúca vláda sa však postavila proti tomuto kroku, pripomínajú Novinky.cz.

Predseda ľudovcov (KDU-ČSL) Marian Jurečka v nedeľu povedal, že "budúci minister zdravotníctva vyhlášku v tejto podobe zruší". Vláda mala v pondelok rokovať aj o úprave opatrení proti šíreniu koronavírusu, nakoniec však od toho upustila. Kabinet podľa Noviniek.cz počká, ako sa bude situácia vyvíjať. 

Hlavná hygienička Pavla Svrčinová v pondelok povedala, že na sprísnenie opatrení nie je dôvod, napísal spravodajský server iDnes.cz. Je však podľa jej slov potrebné dodržiavať súčasné opatrenia. 

Vojtěch firmy vyzval, aby zrušili alebo odložili vianočné večierky. Denné počty prípadov nákazy v Česku klesajú a znižuje sa i hodnota reprodukčného čísla vírusu R. Toto číslo udáva, koľko osôb nakazí jeden človek s ochorením Covid-19.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok